Daniel Day-Lewis amb l'estatueta dels Oscars
Daniel Day-Lewis amb l'estatueta dels Oscars (EFE)

Daniel Day-Lewis es retira del món de la interpretació

Un dels millors actors contemporanis, guanyador de tres Oscars, anuncia que es retira del món de la interpretació

RedaccióActualitzat

Un dels millors actors contemporanis, Daniel Day-Lewis, es retira del món de la interpretació. La notícia s'ha sabut aquest matí, quan l'ha avançat la revista Variety.

La portaveu de l'actor, Leslee Dart, ho ha confirmat i ha afegit  que és una decisió de l'actor i ha estat per causes personals.

"Daniel Day-Lewis no treballarà més com a actor. Està immensament agraït a tots els seus col·laboradors i a tot el públic durant aquests anys. És una decisió personal i ni ell ni els seus representants faran més comentaris al respecte."

Day-Lewis, de 60 anys, ha guanyat tres Oscars al millor actor, per "Mi pie Izquierdo" (1989), "Pozos de ambición" (2007) i "Lincoln" (2012). És l'única persona que ha aconseguit tres estàtues al millor actor. Sempre ha tingut molta cura a l'hora de escollir els seus papers. A la seva carrera és poden trobar pel·lícules com "En el nom del pare", "Gangs of New York" o "El último mohicano".

Va debutar el 1971 quan només tenia 14 anys, amb la pel·lícula "Domingo, maldito domingo".

Tot i que ara ha informat que es retira, encara queda Daniel Day-Lewis per estona, perquè a finals d'any s'estrenarà la darrera pel·lícula en què ha participat, "Phantom Thread", del director Paul Thomas Anderson. Es tracta d'un film ambientat els anys 50 i el boom de la moda a Londres.

Anderson va confiar en el talent de Daniel Day-Lewis fa uns anys, quan va dirigir "Pozos de ambición".

L'actor destaca per ficar-se a la pell dels personatges a la perfecció, pels dots per transformar-se i la gran versalitat que té davant la càmera.

Anar al contingut