Motociclisme

Dani Pedrosa reapareix amb molta prudència als entrenaments lliures del GP d'Austràlia

Amb el títol mundial ja decidit, Dani Pedrosa ha estat un dels protagonistes destacats de l'arribada de MotoGP a la cita australiana. El pilot català ha reaparegut a Phillip Island, als entrenaments lliures del gran premi, dues setmanes després de trencar-se la clavícula al Japó. Pedrosa només ha pogut completar set voltes just a l'inici de la sessió i els seus registres, òbviament, han estat molt discrets. Depenent de les molèsties que tingui a l'espatlla, el d'Honda decidirà finalment si participa o no en la cursa de diumenge. En els 125 cc, Smith ha fet el millor temps seguit de Márquez en una jornada condicionada per la pluja.

Actualitzat
L'aigua que ha caigut sobre el traçat de Phillip Island ha endarrerit dues hores els primers entrenaments lliures del GP d'Austràlia i n'ha condicionat el desenvolupament. En la categoria reina ha estat precisament el seu campió, Jorge Lorenzo, qui ha marcat la pauta empès pel títol aconseguit recentment. Segon ha estat el pilot local Casey Stoner, seguit de l'italià Andrea Dovizioso.

Tot i rodar molt poc sobre el traçat australià, Dani Pedrosa s'ha ressentit notablement dels seus dolors a l'espatlla. Amb la clavícula tot just operada, el català ha admès que ha participat en els lliures amb "molt de dolor". "Avui -ha dit Pedrosa- només volia prendre un primer contacte, però ràpidament he vist com m'augmentava el dolor i he pensat no forçar gaire de cara a dissabte".

Pedrosa ha reconegut que patia en les frenades i els canvis de direcció. Tenint en compte, a més, l'estat de l'asfalt, el pilot d'Honda no ha volgut arriscar més del compte. Pedrosa ho tornarà a intentar dissabte i serà aleshores quan decideixi si participa en la cursa de diumenge.

Màxima emoció en 125 cc

On encara queda tot per decidir és en el vuitè de litre. Bradley Smith ha signat el millor temps de la cilindrada i s'ha colat enmig de l'apassionant lluita que mantenen Marc Márquez, Nico Terol i Pol Espargaró pel Mundial. El britànic ha superat el lleidatà, segon, mentre que l'espanyol ha acabat tercer. Espargaró, amb problemes sobre l'aigua, ha acabat setè.

Fonsi, la sorpresa

Els pilots de Moto2 han estat els més afortunats del dia, ja que l'asfalt s'ha anat assecant a mesura que passaven els minuts, i això els ha permès aconseguir uns registres més competitius. El més ràpid de la jornada ha estat Alex de Angelis, amb Scott Redding segon i un sorprenent Fonsi Nieto tercer. Toni Elias, nou campió de la categoria, ha signat un discret catorzè lloc.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut