Motociclisme

Dani Pedrosa lidera amb comoditat els 250 cc després d'arribar a l'equador del Mundial

Ell no en vol ni sentir a parlar, però Dani Pedrosa sap que molts el consideren un clar aspirant a endur-se el títol de 250 centímetres cúbics al Mundial de motociclisme. Després de guanyar l'any passat el títol dels 125, ara s'ha col·locat líder del quart de litre. L'última demostració l'ha fet aquest cap de setmana al Gran Premi d'Alemanya, la vuitena prova del campionat.

El Mundial ha arribat al seu equador. De les tres cilindrades, només una té un líder clar: és Dani Pedrosa als 250 centímetres cúbics. La victòria d'ahir a Sachsenring va ser aclaparadora i el confirma com el clar aspirant al títol en el seu primer any a la categoria. Excepte a Jerez, on va caure, ha pujat al podi en totes les altres set carreres. Acumula tres victòries i té 25 punts de marge sobre el segon classificat al Mundial, Sebastian Porto. Toni Elias és quart. Portava una ratxa molt bona amb tres podis seguits, però ahir va caure. El valencià Debón és onzè i Joan Olivé, dissetè. En Moto GP, el campionat està més obert que mai, amb tres pilots lluitant per la supremacia. Valentino Rossi, el campió, que és líder amb un punt de diferència sobre Biaggi, segon, i tretze sobre Gibernau, tercer. Ahir Rossi no va poder seguir el ritme de Hayden, Barros i Biaggi, el vencedor de la carrera, i es va estimar més sumar punts i no arrriscar-se a una caiguda com fa quinze dies al Brasil. Sete va ser més agressiu i va anar per terra, com a Rio de Janeiro. A Alemanya, Honda va copar el podi per primer cop. Al vuitè de litre, Dovizioso es manté de líder amb Locatelli segon i Barberà tercer, a nou punts. Jorge Lorenzo, amb Derbi, és setè de la general i corre encara amb la mà lesionada. Aquest cap de setmana una nova cita, el Gran Premi d'Anglaterra.