Primer pla del director de la pel·lícula 'El mejor verano de mi vida', Dani de la Orden, a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona. Imatge p…
Primer pla del director de la pel·lícula 'El mejor verano de mi vida', Dani de la Orden, a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona. Imatge publicada el 10 de juliol de 2018 (horitzontal).

Dani de la Orden: "Volia fer una pel·lícula que parlés de com la vida dels adults afecta els nens"

Actualitzat

ACN Barcelona.-Dani de la Orden dirigeix Leo Harlem, Toni Acosta i Maggie Civantos en la pel·lícula 'El mejor verano de mi vida', que s'estrenarà el 12 de juliol. Jordi Sánchez, Arturo Valls, Antonio Dechent, Isabel Ordaz, Sílvia Abril i Berto Romero, a més dels nens Alejandro Serrano i Stephanie Gil, completen l'elenc d'una comèdia que, segons el seu director, parla de la "permeabilitat dels nens" i de com "la vida dels adults" els afecta d'una manera molt directa. El director estrena nou film aquesta setmana després d'haver dirigit 'Barcelona, nit d'estiu', 'Barcelona, nit d'hivern' i 'El pregón'.

La pel·lícula, ambientada a Toledo, explica la història de Curro (Leo Harlem), un venedor de robots de cuina que promet al seu fill Nico de 9 anys (Alejandro Serrano) que si treu tot excel·lents el farà passar unes vacances d'estiu inoblidables. Finalment, el nen ho aconsegueix i, enmig d'una crisi de parella i arrossegant grans deutes, el pare iniciarà amb ell un viatge que els conduirà a situacions que mai haurien imaginat i que els canviaran per sempre.Una trama argumental que, com apunta Dani de la Orden ('El Pregón', 'Barcelona, nit d'hivern', 'Barcelona, nit d'estiu'), vol transmetre la idea que el sentit de l'humor és "el gluten de tota relació". A més, subratlla que el seu objectiu era fer un tipus de pel·lícula que era "molt popular" als anys 90, com ara 'Solo en casa', 'Beethoven' o 'La señorita Doubtfire', perquè el públic familiar d'ara tingui una alternativa a títols 'Los Vengadores' o 'Frozen'. Alhora, De la Orden ha reconegut que mai havia dirigit una pel·lícula "tan familiar" i recorda el seu rodatge com "un viatge molt bonic". Per la seva banda, l'actor i monologuista Leo Harlem ha posat en valor el missatge positiu que transmet la pel·lícula de "viure amb tranquil·litat", a més d'aprendre a "valorar més les relacions personals". En la mateixa línia, l'actriu Toni Acosta ha destacat la idea que se'n desprèn "d'equip i unió" entre la família, "d'anar tots a una", i ha emfatitzat que 'El mejor verano de mi vida' és també una crítica al consumisme, del qual avui és "gairebé impossible" escapar. En aquest sentit, Acosta ha revelat que la pel·lícula "rascarà una mica el cor de cadascú" i que el públic "no només anirà al cinema a riure". L'actriu Maggie Civantos ha assegurat que, malgrat que la comèdia no té cap afany d'alliçonar els espectadors, indirectament sí que tracta diversos temes que "fan reflexionar".'El mejor verano de mi vida' està produïda per Atresmedia Cinei Álamo Producciones Audiovisuales, i compta amb un guió de Daniel Castro, Marta Suárez i Olatz Arroyo.

Anar al contingut