Alves, al Mundial de Qatar
Alves, al Mundial de Qatar (EFE)

Presó sense fiança per a Dani Alves, acusat de violar una noia en una discoteca de Barcelona

El futbolista, ex del Barça, ha ingressat a Brians 1 acusat d'agressió sexual a una noia el 30 de desembre a la discoteca Sutton

RedaccióActualitzat

Presó provisional, comunicada i sense fiança per al jugador de futbol Dani Alves, acusat d'haver violat una noia de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona. Així ho havien sol·licitat la fiscalia i l'acusació particular.

Alves ha entrat al mòdul d'ingressos del centre penitenciari Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, aquest divendres a la tarda. Segurament hi passarà tot el cap de setmana, abans que es decideixi a quin mòdul quedarà ingressat durant els mesos en què espera el judici per un delicte d'agressió sexual.

La sortida de la furgoneta policial amb Dani Alves cap a Brians1 (Reuters/Bruna Casas)


Al matí, l'exjugador del Barça ha declarat davant dels Mossos d'Esquadra a la comissaria de les Corts. Després l'han traslladat en qualitat de detingut, en un cotxe de la policia i emmanillat, fins a la Ciutat de la Justícia, on ha declarat davant la jutge durant una hora, aproximadament.

La jutgessa ha pres la decisió d'enviar-lo a presó a mitja tarda després d'escoltar totes les parts: la víctima, que ha ratificat la seva denúncia; l'acusat i un forense, que ha certificat que el semen que es va trobar en el lloc dels fets pertany a Alves. També ha tingut en compte les imatges que van gravar les càmeres de seguretat del local i que mostren la seqüència dels fets. 

Segons ha relatat aquest divendres la víctima davant la jutge, l'actual jugador del Pumas de Mèxic la va agafar pel coll, la va bufetejar i la va violar als lavabos de la zona VIP de la discoteca. Alves va sortir primer del bany i la va deixar allà. Quan la noia va sortir i el personal de la discoteca en van veure l'estat van aplicar els protocols d'agressió sexual.

La jutge ha decidit decretar presó sense fiança davant les contradiccions en el relat d'Alves i en considerar que presenta un elevat risc de fugida, donades les seves capacitats econòmiques i que resideix fora d'Espanya. El Brasil, país d'origen d'Alves, no té acord d'extradició amb Espanya.

Els Mossos han portat Alves a la Ciutat de la Justícia en un cotxe policial
Els Mossos han portat Alves a la Ciutat de la Justícia en un cotxe policial (CCMA)

Els fets haurien tingut lloc la nit del 30 al 31 de desembre al local d'oci nocturn Sutton. 

La noia va avisar el servei de seguretat del local. La discoteca va activar el protocol, va aïllar la víctima i va avisar la policia, que li va prendre declaració.

A principis de gener, la dona va denunciar el cas als Mossos d'Esquadra.

 

Verge: "Ser ric i famós ja no dona cap mena d'impunitat"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha afirmat en una piulada a Twitter que "ser ric i famós ja no dona cap mena d'impunitat per exercir violència sexual". 

"Aquest cas demostra també que la implementació adequada dels protocols contra els assetjaments i les agressions sexuals en els espais d'oci és cabdal", ha afegit la membre del govern català.

 

Pumas rescindeix el contracte

L'equip Pumas de Mèxic, on fins ara jugava Dani Alves, ha anunciat que rescindeix el contracte del jugador després de la seva detenció i empresonament provisional arran de la denúncia d'agressió sexual.

En una roda de premsa, el president del club, Leopoldo Silva, ha anunciat la finalització del contracte d'Alves amb caràcter immediat i per causa justificada.

 

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut