Dani Alves ha concedit una entrevista a "La Vanguardia".
Dani Alves ha concedit una entrevista a "La Vanguardia".
Barça

Dani Alves, a "La Vanguardia": "La majoria de la gent que demana la independència no sap què és"

Dani Alves ha donat la seva opinió sobre la independència Catalunya i ha assegurat en una entrevista a "La Vanguardia" que "la majoria de la gent que la demana no sap què és".

Actualitzat

Dani Alves ha concedit una entrevista a "La Vanguardia" i, com en ell és habitual, el lateral brasiler del Barça no s'ha mossegat la llengua. Preguntat sobre quina opinió té sobre la independència de Catalunya, Alves ha assegurat que "la majoria de la gent que la demana no sap què és".

"Tinc la sensació que la gran majoria de la gent que està demanant això no sap el que és. Això em fa quedar apartat de l'assumpte perquè, si tu no tens una idea molt clara de per què vols la independència, llavors per què ho demanes. Cal mirar els pros i els contres de ser independents. És un procés molt complicat on la gent ha de pensar molt bé abans de triar. Si penses que això serà bo per a la teva gent i que tu podràs ser tan fort com Espanya, ¿per què no? Però has de saber que hi ha uns pros i uns contres i cal posar a la balança què pesa més. Cal tenir molt clar el que es perd i el que es guanya amb la independència per saber si serà útil per al teu país o no. És una opinió personal i humil", ha respost amb sinceritat.

Futur a curt termini

A banda d'aquesta opinió, que segurament aixecarà polseguera, Alves també ha repassat altres temes de l'actualitat blaugrana. Sobre el seu futur al Barça, el brasiler, que acaba contracte el 30 de juny, ha afirmat que no pensa més enllà del que passi aquesta temporada. "El meu desig és enguany passar-m'ho d'allò més bé al Barça. M'agradaria sortir amb la sensació que ho he donat tot perquè aquest club segueixi sent gran i escriure pàgines d'or de la seva història. I, particularment també, perquè el següent brasiler que vingui tingui una mica més de treball per superar-me. Mai penso a llarg termini. Per això, el curt termini és complir el meu contracte aquí. Jo no puc dir que acabaré la meva carrera al Barcelona. Tant de bo! Però no visc més enllà del present i el repte ara és rescatar aquest Barça competitiu i que donava la talla en les grans ocasions. Ara, el que volem és que la gent es torni a enamorar del Barça", ha afirmat.

Arribada de Luis Enrique

"Crec que Luis Enrique és fins i tot una miqueta més pesat que Guardiola a l'hora de treballar l'equip, que és el que fa que es vegi un equip treballat, que tingui uns moviments coordinats. Així és com es té èxit. Si deixes als jugadors que vagin a la seva bola, difícilment es tindran èxits. Al Barça els jugadors som grans, però necessitem un nord, algú que traci un camí, que ens digui cap a on anem. Tinc la sensació que s'està cuinant un nou Barça perquè crec molt en el treball, en la dedicació, en el fet d'estar ben preparat. I tenim les persones idònies per a això. Visc la temporada amb una il·lusió tremenda per com s'estan fent les coses. Tinc la sensació que estem tornant a cuinar un plat perfecte".

Anar al contingut