manifestació a favor damasc
Manifestants partidaris del president siri, Bashar Al-Assad (Foto: EFE)
Damasc

Damasc assegura que ja ha començat el replegament de tropes, però els rebels ho desmenteixen

Damasc ha comunicat a l'enviat internacional de les Nacions Unides a Síria, Kofi Annan, que ha començat el replegament de tropes de tres ciutats rebels de Síria: Idlib, Daraa i Zabadani. Sobre el terreny, però, els rebels han desmentit la retirada de tropes anunciada per Damasc.

RedaccióActualitzat
El Consell de Seguretat va aprovar dijous, per primera vegada, una declaració de consens en què exigeix al règim de Bashar al-Assad que aturi els moviments de tropes cap a centres de població, aturi l'ús d'armament pesant i comenci la retirada de concentracions militars de les poblacions no més tard del 10 d'abril del 2012.

L'ambaixador de Síria davant de les Nacions Unides ha informat Kofi Annan que ja ha començat el replegament de tropes, i ha negat les informacions dels rebels, que denuncien que el règim de Bashar al-Assad ha intensificat la repressió amb bombardejos i assalts a moltes ciutats i poblacions del territori.

"El govern siri s'ha retirat de molts punts militars. Cada dia ho fa i n'informa el senyor Annan. Per tant, el senyor Annan és conscient de la retirada militar dels punts més calents", ha mantingut Bashar Ja'afari. A més, insisteix que Damasc està actuant d'acord amb les disposicions del pla d'Annan.

L'Observatori Sirià dels Drets Humans ha comptabilitzat una seixantena de morts entre civils, soldats i rebels. Més de 2.300 sirians han travessat la frontera amb Turquia les últimes vint-i-quatre hores, segons fonts turques.
Anar al contingut