Almenar

D'Almenar a París per desbancar els millors mestres de la xocolata del món

D'aquí uns dies competirà a París amb especialistes de tot el món per guanyar el World Chocolate Masters

RedaccióActualitzat

Ivan Pascual, un xocolater lleidatà de 35 anys competirà d'aquí uns dies a París amb els millors experts en xocolata. Durant 3 dies, una vintena d'experts xocolaters hauran de superar proves de rapidesa i efectivitat per crear la millor rebosteria de xocolata del món al World Chocolate Masters.

L'Ivan Pascual va guanyar la fase estatal del concurs i, acompanyat d'un equip de 20 persones, es prepara per desbancar els millors mestres artesans de la xocolata de tot el món al Taller de Postres Cal Gumer d'Almenar.

Preparen una gran creació de xocolata que representa la seva visió de la ciutat del futur. És una de les vuit proves de la competició, l'única que han de portar feta de casa.

 

El World Chocolate Masters és una competició de prestigi mundial que del 31 d'octubre al 2 de novembre reunirà a la final de París els millors especialistes en xocolata.

Els participants hauran de presentar una peça artística de xocolata, un pastís de viatge, un snack per portar, un bombó de motlle i una rajola de la xocolata Or Noir. Totes aquestes preparacions s'han de fer amb cronòmetre.

Els 10 candidats que obtinguin la millor puntuació amb totes aquestes preparacions passaran a la tercera i última fase del concurs en què haurà de preparar un pastís fresc individual i una petita peça artística de xocolata.

 

Per a Ivan Pascual, el més important és treballar amb rapidesa i poder presentar totes les preparacions a temps:

"Tenim un temps molt marcat on tenim moltes entregues en molt poc temps. I s'ha de preparar tot des de zero. Els tempos són tan limitats que sí que ens agradaria fer moltes coses, molta espectacularitat, molts cruixentets, moltes formes impossibles, però hem de tocar de peus a terra".


El jurat valorarà la qualitat de la feina, però només si s'entrega dins del temps previst. Per aquest motiu, el cronòmetre és una eina més de l'obrador en els entrenaments.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut