"Dalí, emperador de l'acció", millor producció audiovisual 2014 dels premis ACCA

El documental "Dalí, emperador de l'acció" ha estat guardonat amb el premi a la millor producció audiovisual per l'Associació Catalana de Crítics d'Art.

El guardó de l'ACCA és un reconeixement als quatre anys d'investigació que són la base d'un documental rigorós codirigit per Carles Pitarch i Maria Roig i produït per Juandesafinado Produccions, TV3 i l'Aula de Cinema de la URV. L'entrega del guardó serà el proper dijous dia 26 de març a l'auditori del MACBA. El documental ja va ser distingit al Festival de Cinema Memorimage el novembre del 2014.

"Dalí emperador de l'acció" fa un repàs per l'estada a la ciutat del pintor, el 17 d'agost del 1973. Els 50 minuts de la peça recullen fragments de gravacions amateurs, àudios, fotografies, experts i de testimonis que van coincidir amb el pintor de empordanès.
 
Sinopsi:
Salvador Dalí va visitar la ciutat de Tarragona ara fa 40 anys, era el 17 d'agost de 1973. El geni empordanès va ser invitat pel consistori per celebrar el bimil·lenari de la ciutat. La seva estada ens permet endinsar-nos en un aspecte de la obra de Dalí encara poc conegut, el Dalí performer, el Dalí vinculat a l'art més modern i efímer. Aquest esdeveniment local es converteix en universal gràcies a la figura de Dalí, un fet que explorem i analitzem amb diversos materials. Pel·lícules amateurs d'aquell dia, gravacions àudio, fotografies i sobre tot la veu dels testimonis i experts ens permeten conèixer més l'artista i ens saber com es veia l'art més avantguardista en una capital de província sota el règim.
 
Equip tècnic i creatiu:
 
Direcció: Carles Pitarch i Maria Roig
Guió: Carles Pitarch i Maria Roig
Director de fotografia: Carles Pitarch
Cap de Producció: Maria Roig
Productor tècnic: Carles Pitarch
Productora administrativa: Teresa León
Cap de documentació: Pedro Nogales
Documentalistes: Teresa Leon
Assessor de continguts artístics: José Carlos Suárez
Operadors de càmera i il·luminació: Carles Pitarch i Christophe Sion
Muntatge: Carles Pitarch
Banda sonora original: Xavi de la Salud
Anar al contingut