Londres

Dabas perd a Londres l'últim recurs contra la seva entrega a Espanya per l'11-M

L'espanyol d'origen sirià Moutaz Almallah Dabas, detingut al Regne Unit en relació amb els atemptats de l'11-M del 2004 a Madrid, ha perdut el recurs contra la seva extradició a Espanya. Cinc jutges de la Cambra dels Lords han rebutjat l'apel·lació presentada per Dabas, germà del sirià Mouhannad Almallah Dabas, un dels 29 jutjats actualment a Madrid en relació amb els atemptats de l'11-M. Així, s'ha exhaurit l'última via que li quedava a Dabas per evitar ser entregat a la justícia espanyola.

Actualitzat
La Cambra dels Lords, màxima instància judicial britànica, no ha acceptat els arguments de la defensa, que adduïa que podria ser sotmès a un règim de detenció incomunicada i possibles tortures si era entregat a Espanya.

Dabas va ser detingut el 19 de març del 2005 a la seva casa de Slough, a l'oest de Londres, en virtut d'una ordre europea d'arrest cursada pel jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo, encarregat del sumari de l'11-M.

El mes de maig passat, Dabas ja va perdre en el Tribunal Superior de Londres l'apel·lació contra la seva extradició a Espanya, després que un jutge britànic en va autoritzar l'entrega per la seva presumpta relació amb els atemptats de l'11-M, que van causar 191 morts i gairebé 2.000 ferits. Amb tot, Dabas va decidir presentar el seu últim recurs a la Cambra dels Lords, que ara l'ha rebutjat.

Segons el Ministeri de l'Interior espanyol, els germans Dabas van mantenir suposadament contactes amb alguns dels principals implicats en la massacre.
Anar al contingut