Declaració institucional del govern sobre el referèndum de l'1 d'octubre
Declaració institucional del govern sobre el referèndum de l'1 d'octubre
Barcelona

La CUP, l'ANC, Òmnium i l'AMI celebren l'anunci de data i pregunta del referèndum

RedaccióActualitzat

Des de la CUP-CC veuen l'anunci de data i pregunta del referèndum com "l'inici d'una nova fase en la reconstrucció de la sobirania nacional". Ho ha dit el diputat Joan Garriga al programa "Els matins". Diputats de la CUP han donat suport aquest matí al president Puigdemont i el vicepresident Junqueras durant la declaració institucional al Palau de la Generalitat.

 

Les entitats sobiranistes també han valorat positivament l'anunci. El president de l'ANC, Jordi Sànchez, s'ha mostrat content amb "la formulació, la data i la unitat". També ha destacat les paraules de Puigdemont quan ha dit que el Govern "es compromet a aplicar" el resultat que donin les urnes.

 

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha parlat de "molt bona notícia" i entén que l'anunci és també la resposta a la reivindicació de les entitats de fa 15 dies, quan van interpel·lar el president i el govern a tenir data i pregunta. 

 

Per l'Associació de Municipis per la Independència, aquest divendres s'ha tancat una etapa "en la qual s'han esgotat totes les vies i totes les possibilitats de diàleg" amb l'Estat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut