La rosa del 324.cat.
La rosa del 324.cat.
Barcelona/Brussel·les

Cultura porta Sant Jordi al Parlament de Catalunya i als carrers de Brussel·les

El conseller de Cultura i la presidenta del Parlament obren la tradicional lectura de Sant Jordi al Parlament amb el "Llibre de Sinera", de Salvador Espriu. Per altra banda, la cultura catalana omplirà els carrers de Brussel·les amb el festival "Fenêtre Ouverte sur la Catalogne", que tindrà lloc entre el 19 i el 27 d'abril.

RedaccióActualitzat
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, obriran aquest divendres la tradicional lectura de la diada de Sant Jordi a l'Auditori del Parlament, dedicada al centenari del naixement de Salvador Espriu, amb fragments del "Llibre de Sinera". L'acte està organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, el Parlament de Catalunya i l'Oficina de l'Any Espriu.

La lectura comptarà amb la col·laboració del cor d'estudiants i d'un grup instrumental de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Entre els lectors hi ha polítics i representants de la societat civil catalana i del món cultural, com els nebots del poeta Salvador Espriu Sebastià i Joana Bonet.

Sant Jordi a Brussel·les

Per altra banda, la cultura catalana omplirà els carrers de Brussel·les per Sant Jordi. El festival "Fenêtre Ouverte sur la Catalogne", organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat i la Federació de Joventuts Musicals de Valònia-Brussel·les, portarà més de 20 activitats als carrers de la capital belga entre el 19 i el 27 d'abril.

Cal destacar el concert "Coblism Live", a càrrec de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i el DJ Raph Dumas, un espectacle que fusiona la música tradicional amb l'electrònica. Els gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya acompanyats dels Gegants des Marolles de Brussel·les celebraran una cercavila pels carrers del centre de la ciutat. Els Ministrers de la Vila Nova i el Centre Dansa L'Espona de Rubí faran una ballada de petit format durant la qual es vestirà el Manneken Pis amb el vestit tradicional català.

També en el marc del festival es farà la donació d'un sac de gemecs fabricat pel lutier Xavier Orriols al Museu dels Instruments de Música, un centre de referència mundial amb una col·lecció de 8.000 instruments de diferents indrets del món.

El festival té com a objectiu crear al voltant de la diada de Sant Jordi un esdeveniment adreçat al públic que mostri la riquesa i la diversitat de la cultura catalana. Per això, s'han programat concerts, conferències, exposicions, tallers de dansa i música popular, ballades de gegants, sardanes, projecció de pel·lícules, actes literaris i altres activitats culturals organitzades amb la col·laboració d'operadors culturals de la Federació de Valònia-Brussel·les.

Especial Sant Jordi al 324.cat

Per tenir tota la informació actualitzada al moment sobre la diada de Sant Jordi, podeu seguir el nostre especial a http://www.324.cat/santjordi2013. També hi trobareu una rosa virtual per enviar a qui vulgueu.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut