Barcelona

Cultura impulsa un portal de la música en català

El contingut musical és un dels preferits a la xarxa. Hi ha diversos serveis que volen comptar amb clients d'arreu del món gràcies a aquesta oferta, que sol permetre l'audició amb flux de dades o en alguns casos la descàrrega.

Actualitzat
La música catalana tindrà aquest estiu un lloc a la xarxa per donar-se a conèixer, un espai que aglutinarà una comunitat i a la vegada un catàleg per escoltar-la en "streaming", a l'estil del que fan llocs diversos com ara Spotify. A més de la ràdio a la carta hi haurà l'opció de comprar tota la música catalana en una sola pàgina, "des de José Guardiola fins a Manel", tal com ho ha explicat el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras.

Videoclips i contractes


El portal, impulsat pel govern, ja té el disseny molt avançat però encara no té un nom. De cada artista se'n podran consultar les gravacions de concerts, se'n podran veure videoclips, informar-se sobre tota la seva discografia i les últimes novetats. Fins i tot oferirà el contacte dels artistes per poder contractar-los. "La música que es produeix a Catalunya té un problema greu de mercat. Hi ha una urgència que en altres sectors no detectem", ha declarat el secretari de Cultura, Eduard Voltas.

Tot i que va dirigit a un públic generalista, progressivament s'aniran ampliant els serveis per adaptar-los a les necessitats dels professionals del sector, des dels mateixos músics fins als enginyers de so.

Es tracta de promocionar els artistes catalans entre el seu públic potencial comparant-los amb d'altres d'internacionals i més coneguts. Esadir, a un internauta fan dels Rolling Stones se li suggeriran grups catalans que li poden agradar i que molt probablement no seran els que es proposaran a algú que es declari fan de The Beatles.

Catàlegs internacionals

Molts artistes catalans ja es troben en altres catàlegs, tot i que el nou portal conferirà un caràcter singular a l'oferta, per la participació pública (aquests serveis solen basar el model de negoci en la publicitat i l'accés a serveis "premium") i per l'especialització dels continguts en una llengua, en competència amb la presència dels mateixos artistes en llocs internacionals. 

Al mateix Spotify, per exemple, ja és possible escoltar-hi artistes que canten en català, com ara Raimon, Sisa o Gerard Quintana, entre d'altres. A Deezer també s'hi troben artistes catalans, com ara Lluís Llach, i encara un altre exemple prové de cercar el grup Manel a Grooveshark.
Anar al contingut