El conseller de Cultura, Ferran Mascarell (Foto: ACN)
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell (Foto: ACN)
Barcelona

Cultura crea una finestreta única per les subvencions per estalviar 3 milions d'euros

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha anunciat una reorganització de l'estructura cultural pública, amb una finestreta única per a les ajudes, que permetrà estalviar 3 milions d'euros. Mascarell ha justificat aquesta remodelació per evitar les duplicitats. També ha criticat el Consell Nacional de la Cultura i les Arts, el CoNCA) per l'opacitat amb què, diu, ha actuat.

RedaccióActualitzat
Mascarell planteja una nova estructura del departament, amb un pes destacat de la nova Agència de Patrimoni Cultural. "No tenim actualment l'eina adequada per gestionar bé el patrimoni", ha dit Mascarell, que ha afegit que aquest organisme permetrà millor la col·laboració amb les entitats municipals. També es crearà una finestreta única per demanar els ajuts en tots els àmbits culturals. L'objectiu és reduir cosots al màxim. "Donar una subvenció de 1.000 euros en costa en tràmits 650. El normal és que una subvenció no costés més de 100 euros, és a dir, alguna cosa s'està fent malament en el procés", ha dit Mascarell.

El titular de Cultura ha afegit que hi havia una guerra de competències amb el CoNCA i el Departament de Cultura, i que això es resol amb la remodelació de l'organisme que decideix les subvencions. Entre les noves competències que tindrà el CoNCA, Mascarell ha destacat que "podrà treballar en els contracte-programa amb centres culturals en els patronats dels quals formi part  la Generalitat i en el concepte d'auditories culturals, ja que, fins ara, no hi havia mecanismes que permetessin saber quins resultats havien tingut les subvencions". Mostra de "l'opacitat" del CoNCA, el conseller ha arribat a dir que ha signat un centenar de resolucions sobre ajuts culturals sense la informació necessària.

De l'oposició parlamentària, Iniciativa i Esquerra han criticat que les lleis òmnibus buidin de contingut i funcions el CoNCA.

Anar al contingut