Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural (arxiu)
Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural (arxiu)
Barcelona

Cuixart: "Sense declaració d'independència, no hi haurà cap mediació internacional"

Adverteix que Òmnium vetllarà perquè es compleixi la llei del referèndum

RedaccióActualitzat

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, està convençut que tard o d'hora hi haurà declaració d'independència, però s'ha mostrat partidari de deixar marge al govern perquè administri el ritme de les conseqüències de l'1 d'octubre. En declaracions al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, ha advertit, però, que Òmnium vigilarà perquè es compleixi la llei del referèndum:

"Exigents però mai serem impertinents. És a dir, tot allò que sigui modulació en benefici d'evidenciar l'aposta pel diàleg, per la mediació, per la negociació, per tot allò que faci referència a una sortida dialogada al conflicte per part del govern, doncs hi ha de ser present. Nosaltres no ens hi negarem mai. Però nosaltres hem sigut, som i serem exigents amb el compromís que se li ha de donar compliment a la llei del referèndum".

Cuixart ha defensat la mediació internacional, però creu que abans s'ha de declarar la independència:

"El que cal i és imprescindible aconseguir és aquesta mediació internacional. Perquè sabem i estem convençuts que sense un reconeixement internacional tindria molt poc recorregut el que estem fent. Però també sabem que, sense la proclamació de la independència no hi hauria cap tipus de mediació internacional perquè ens dirien: No, vostès primer digui'ns el que volen ser i després nosaltres direm si ho reconeixem o no".

El president d'Òmnium també ha valorat la manifestació unionista que Societat Civil Catalana ha convocat per demà. Cuixart s'ha declarat molt content per l'existència d'aquesta mobilització, i ha expressat el desig que es desenvolupi sense incidents violents. 
 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut