Cuixart el 20 de setembre davant la seu d'Economia
Soto del Real

Cuixart justifica per què no concorre el 21D: "Òmnium és i ha de seguir sent de tots"

Assegura que seguirà sent el president d'Òmnium perquè "mantingui el seu paper transversal" ara que "la nostra feina és més important que mai"

RedaccióActualitzat

Coincidint amb el mes que fa que és a la presó, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha escrit una carta per donar un "gràcies gegant" per les mostres de suport rebudes, animar l'independentisme a seguir endavant i justificar per què ha decidit no formar part de cap llista el 21 de desembre.

La carta, de tres pàgines, està escrita a mà, data del 10 de novembre i té com a assumpte: "Ens volien aïllar i estem més units que mai". En aquesta missiva original, Cuixart assegura que "és tot un honor ser el president d'Òmnium".

Després d'haver decidit no concórrer a les eleccions fa dos dies, Cuixart ha afegit un paràgraf a la carta via conversa telefònica on assegura que en els comicis que qualifica d'"il·legítims" cal que el sobiranisme "tregui un gran resultat" per dir "no" al 155 i "seguir construint un país lliure". En aquest punt justifica que no formi part de cap llista perquè "Òmnium és i ha de seguir sent de tots" i ara "la nostra feina és més important que mai":

"És molt important que Òmnium mantingui el seu paper transversal com a entitat de la societat civil. Des del màxim respecte cap al paper de les forces polítiques, Òmnium és i ha de continuar sent de tots. La nostra feina és ara més important que mai i jo vull continuar sent-ne el president, ara des de la presó, tasca incompatible amb formar part d'una llista electoral."

"Us llegeixo cada nit"

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàIndependència
Anar al contingut