El president d'Òmnium Cultural en una imatge d'arxiu
Soto del Real

Cuixart: "Els presos som un altaveu per denunciar l'autoritarisme"

El president d'Òmnium, que demà fa 43 anys, diu que no poder viure en llibertat aquest Sant Jordi "serà un càstig afegit"

RedaccióActualitzat

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, fa una crida a la unitat de l'independentisme per desencallar la situació actual. Ho fa amb una carta escrita des de la presó de Soto del Real, on fa més de mig any que està tancat acusat ara per rebel·lió.

Cuixart assegura que els presos independentistes són un altaveu per denunciar l'autoritarisme i, per això, destaca que l'estratègia unitària és l'únic camí possible per fer front a l'abús de poder de l'estat espanyol.

El president d'Òmnium també recorda que votar o manifestar-se no és cap delicte i diu que equiparen xiular un himne a violència, en relació amb la final de la Copa del Rei que es jugarà aquesta nit.

Cuixart assegura que davant la criminalització permanent s'han convertit en militants de la veritat i que mai acceptaran, diu, la banalització del terrorisme:

"Davant la criminalització permanent ens hem convertit en militants de la veritat. Mai acceptarem la banalització del terrorisme: la pròpia societat catalana va patir una matança terrorista l'agost passat. Ens rebel·lem solidàriament i pacíficament contra la mentida."

 

Precisament, el Ministeri de l'Interior ha penjat al seu compte de Twitter una imatge de l'article del Codi Penal que recull el delicte de terrorisme. Diuen que ho fan per si algú necessita "reflexionar" sobre això durant el cap de setmana. I a la resta, els diuen que descansin perquè la Guàrdia Civil i la Policia vetllen per la seguretat de tots:

 


El president d'Òmnium diu que diumenge va sentir una emoció immensa veient la massiva manifestació a Barcelona per demanar la seva llibertat i la de la resta d'independentistes i polítics catalans a la presó:

"No us podeu imaginar l'emoció viscuda diumenge al veure per TV les imatges de la manifestació massiva del Paral·lel de Barcelona; imatges que ens permeten afrontar els moments més durs del nostre presidi. Units en la diversitat, la societat catalana manté inalterable la dignitat."

Cuixart, que fa 43 anys demà, diumenge 22 d'abril, diu que no poder viure en llibertat aquest Sant Jordi "serà un càstig afegit" i diu que el millor antídot contra el totalitarisme serà sempre la cultura, "una eina de transformació social i defensa de les conquestes col·lectives".

ARXIVAT A:
20SProcés català
Anar al contingut