Jordi Cuixart durant una intervenció en una assemblea d'Òmnium (ACN)
Jordi Cuixart durant una intervenció en una assemblea d'Òmnium (ACN)

Cuixart demana la llibertat a canvi de presentar-se cada dia al jutjat o una fiança

La defensa al·lega que no hi ha risc de fugida ni de reiteració delictiva

Actualitzat

La defensa del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat que surti en llibertat provisional. En un recurs davant del Tribunal Suprem, l'advocada Marina Roig al·lega que no hi ha risc de fugida, ni de reiteració delictiva per l'arrelament familiar de Cuixart. A més, nega l'existència del delicte de rebel·lió, l'únic pel qual està processat l'expresident d'Òmnium.

Per tot plegat, es demana la llibertat provisional de Cuixart, ja sigui sota la fórmula de compareixences diàries davant el jutjat o una fiança.

 

En el seu escrit, l'advocada de Cuixart nega la versió dels fets de l'acusació. I per reforçar aquesta argumentació, recorda que en un manifest, fa mesos, més d'un centenars de catedràtics i professors de dret penal espanyol ja van considerar que el que va passar aquell dia no pot ser constitutiu de delicte de rebel·lió.

A més, també es remet als articles del ponent de la reforma del Codi Penal, Diego López Garrido, en què rebutja l'encaix d'aquests fets amb el delicte de rebel·lió.

Per últim, el recurs de la defensa recorda que les resolucions del tribunal alemany de Schleswig-Holstein també descarten els delictes de rebel·lió i desordres públics pels quals Cuixart fa nou mesos que està empresonat sense judici.

ARXIVAT A:
20S
Anar al contingut