Jaume Alonso-Cuevillas
Jaume Alonso-Cuevillas

Cuevillas: "Sembla que ens ha quedat un estiu immillorable"

Els advocats de Carles Puigdemont celebren la decisió de Llarena de retirar les euroordres dels independentistes exiliats

Actualitzat

L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha celebrat la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de retirar les euroordres dels independentistes exiliats, inclosa la del seu client, el president Carles Puigdemont.

Segons Cuevillas, la decisió del jutge Llarena de rebutjar extradir-lo només per malversació obeeix a la seva intenció d'"evitar un cop" de la justícia europea.

En un tuit, Cuevillas ha reaccionat immediatament a la notícai i ho ha fet fidel al seu conegut sentit de l'humor. 

El tuit del també advocat de Puigdemont Gonzalo Boye ha anat en la mateixa línia de riure-se'n de Llarena.   

Alonso-Cuevillas ha celebrat com un "gran èxit" la decisió de Llarena, després de la qual, ha afegit, seria "lògic" que Puigdemont tornés a la seva residència belga a Waterloo, en quedar cancel·lades les mesures cautelars que tenia fixades per la justícia alemanya des de la seva detenció, el passat 25 de març.

Mentre, l'advocat d'Oriol Junqueras i de Raül Romeva, Andreu Van den Eynde,  ho ha valorat com una "victòria de la veritat" i també amb humor ha dit que mirarà d'engegar l'engrenatge per importar el sentit comú. Alhora, també ha enviat una felicitació pels lletrats implicats i ànims a tots els exiliats.  

Pel que fa a l'advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, s'ha mostrat content pel nou gir en la situació dels exiliats, però alhora ha mostrat prudència a l'espera de novetats per a la seva clienta. Amb tot, s'ha refermat en el seu discurs optimista amb un "Lluitrem fins al final i guanyarem!" 

 

En un comunicat, Anwar parla de "derrota humiliant" de les autoritats espanyoles i acaba amb un "Lluitarem fins al final, i guanyarem", en català:

 

 

La piulada d'Anwar ha estat retuitejada per la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, que considera "molt bona notícia" que s'hagi retirat l'euroordre contra Ponsatí. Sturgeon reclama que les diferències polítiques es resolguin "democràticament i no a través de tribunals penals".

 


 
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut