Barcelona

Cues fins a 9 quilòmetres per deixar l'àrea metropolitana de Barcelona a l'inici d'un llarg cap de setmana

Els nombrosos vehicles que estan abandonant l'àrea metropolitana de Barcelona, uns 500.000 segons el Servei Català de Trànsit (SCT), han originat retencions de fins a 9 quilòmetres a l'autopista AP-7 en direcció a Girona, i de tres a l'A-2 en direcció a Lleida. Com ja estava previst la major retenció s'ha produït a l'AP-7, a l'altura de Barberà del Vallès, on hi ha hagut fins a 9 quilòmetres de cua en direcció nord, mentre que al peatge de la Roca, a la mateixa autopista, la retenció ha acumulat 6 quilòmetres de vehicles.

Actualitzat

A l'autovia A-2 en direcció a Lleida, hi ha hagut fins a vuit quilòmetres de retencions a l'altura d'Abrera (Baix Llobregat) i tres més s'han comptat també al peatge de Martorell de l'AP-7 cap a Tarragona. A la carretera C-58 hi ha diversos trams complicats de circulació, però especialment a Ripollet, on s'han registrat retencions de 7 quilòmetres.

Fins a quatre quilòmetres de retencions s'han produït també a la C-260 a Castelló d'Empúries en direcció a les platges. Un accident greu a la C-55 a Castellgalí, on han xocat frontalment dos cotxes i ha resultat ferit molt greu un menor d'edat i quatre persones més ferides de diferent consideració, ha complicat a primera hora de la tarda la circulació per aquesta zona.

A més, els incendis forestals que s'han declarat a diversos punts de les comarques de Girona i Lleida també estan afectant la circulació.

L'N-260 a Figueres (Alt Empordà) està tallada parcialment a causa d'un incendi i es dóna pas alternatiu als vehicles, el mateix que succeeix a l'N-240 al terme de les Borges Blanques (Garrigues).

El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa a les tres de la tarda l'operatiu especial de trànsit amb motiu de la celebració dilluns que ve de la Segona Pasqua. El dispositiu estarà vigent fins a les dotze de la nit de dilluns que ve.

Segons el Servei Català de Trànsit, la principal característica d'aquesta festivitat és el seu caràcter metropolità, ja que se celebra en ciutats com Girona o Barcelona i la seva àrea d'influència, com l'Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí i Badalona.

Anar al contingut