L'Havana

Cuba confirma el retorn de Fidel Castro a la vida pública a l'abril

Fidel Castro podria tornar aviat a la vida pública. Pocs dies després que el president bolivià, Evo Morales, anunciés el retorn del líder cubà a l'activitat pública, la ministra d'Indústria de Cuba ho ha confirmat. La data escollida podria ser el 28 d'abril, quan hi ha prevista la visita a Cuba de diversos presidents llatinoamericans per celebrar el tercer aniversari de la fundació de l'ALBA, l'Alternativa Bolivariana de les Amèriques. Aquestes informacions coincideixen amb l'aparició de noves fotografies del president cubà amb el premi Nobel de Literatura Gabriel García Márquez. La trobada va tenir lloc el dia 12, però fins ahir no es va fer pública.

Actualitzat

La fotografia, feta el passat 12 de març però publicada avui, es va fer durant la visita a l'Havana del Nobel Gabriel García Márquez amb motiu del seu 80è aniversari. Els dos octogenaris hi apareixen amb bon aspecte.

Els mitjans de comunicació de l'Havana han indicat que el líder cubà menja bé i camina molt. A més, durant el cap de setmana el president bolivià, Evo Morales, i, ara, la ministra d'Indústria de Cuba han dit que Castro està en permanent contacte amb membres del govern.

Coincidint amb la difusió d'aquestes noves instantànies, s'ha tornat a parlar de la la possibilitat que Castro faci la seva primera aparició pública del 28 d'abril. Per aquella data hi ha prevista la visita a Cuba de diversos presidents llatinoamericans per celebrar el tercer aniversari de la fundació de l'ALBA, l'Alternativa Bolivariana de les Amèriques. Aquest tractat, patrocinat pel veneçolà Hugo Chávez, és una alternativa al Tractat de Lliure Comerç de les Amèriques que proposen els Estats Units.

Anar al contingut