Els cubans no podien comprar ni vendre habitatges entre particulars.
Els cubans no podien comprar ni vendre habitatges entre particulars.
L'Havana

Cuba autoritza la compravenda de pisos entre particulars

Després de dècades de censura, els cubans podran comprar i vendre pisos i cases legalment entre ells. I és que a partir del 10 de novembre entraran en vigor noves normes que permetran la compravenda de pisos i cases entre particulars. Segons el diari "Granma", la nova normativa reconeix la compravenda, la permuta, la donació i l'adjudicació de vivendes entre "persones naturals cubanes amb domicili al país" així com a "estrangers residents permanents a l'illa".

RedaccióActualitzat
L'objectiu de la mesura, segons el portaveu del partit Comunista de Cuba, és "eliminar prohibicions i flexibilitzar els tràmits relacionats amb la transmissió de la propietat de la vivenda". També es vol ajudar a gestionar millor els espais habitables.

D'acord amb la nova legislació, només es podrà ser propietari d'una vivenda com a residència permanent i d'una altra en zones de descans o estiueig.

Les actes de transmissió de la propietat, que encara no se sap quan costaran, la faran davant notari públic al municipi on sigui l'immoble, tot i que les taxes encara no se saben.

La compravenda de pisos entre particulars s'emmarca dins del conjunt d'ajustaments econòmics per "actualitzar" el model socialista que porta a terme el president Raúl Castro, així com en la seva política per eliminar prohibicions.

Amb 11,2 milions d'habitants, Cuba té un dèficit reconegut d'unes 600.000 cases; en part per les destrosses que van provocar els tres huracans el 2008.
Anar al contingut