L'exministre Moratinos en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
L'exministre Moratinos en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Cuba

Cuba alliberarà tots els presos polítics

Les autoritats cubanes segueixen fent gestos per suavitzar les relacions internacionals. De fet, el darrer anunci de l'Havana d'alliberar "tots" els presos polítics ha estat celebrat per Miguel Ángel Moratinos que, en sessió de control al Congrés, ha destacat que la nova situació internacional que es dibuixa podria ajudar a l'aixecament del bloqueig a les ajudes a l'illa. De moment, els familiars dels presos viuen entre l'esperança i el desconcert, tenint en compte que l'arribada a Espanya dels primers dissidents comporta una situació legal poc clara.

Actualitzat
El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació espanyol, Miguel Ángel Moratinos, ha assegurat aquest dimecres que la decisió de les autoritats cubanes d'alliberar "tots" els presos polítics "tindrà conseqüències polítiques en les relacions dels Estats Units amb Cuba".

En sessió de control al Congrés, celebrada aquest dimecres a la tarda, el cap de la diplomàcia espanyola ha apuntat que la nova etapa que s'enceta arran de l'anunci del Parlament de Cuba podria arribar a comportar un "aixecament del bloqueig".

En aquest sentit, Moratinos ha volgut subratllar que l'anunci fet pel president del Parlament cubà, Ricardo Alarcón, ha estat la confirmació del que ell ja havia avançat feia uns dies. Així, el ministre ha assegurat que les excarceracions no es limitaran als 52 presos del grup dels 75 anunciats durant la visita del ministre espanyol a l'illa, sinó que s'alliberaran "tots" els presos polítics. "I que, fins i tot aquells que no voldran sortir de Cuba podran quedar-se a l'illa", ha destacat.

Moratinos ha qualificat l'anunci de "bona notícia" i creu que "s'ha produït com a resultat d'una política" i que no ha estat flor d'un dia sinó que ha estat el fruit "d'una política que ha estat gairebé sis anys buscant el diàleg, el respecte i el convenciment que havien d'alliberar els presos polítics". El ministre espanyol ha etzibat al Partit Popular que "la seva política va fracassar, la nostra, ha donat resultats".


Anar al contingut