Cs, PSC i PP tornen a demanar que es desbloquegi la investidura

Cs demana la compareixença de Torrent, el PSC ha presentat un nou recurs d'empara al TC i el PP assenyala també Arrimadas

RedaccióActualitzat

Com que no hi ha hagut recurs de Jordi Sànchez a Estrasburg, no se sap què farà ara el president del Parlament, Roger Torrent, que divendres va ajornar el ple d'investidura de Sànchez, previst per aquest dilluns, fins que s'hi pronunciés la justícia europea.

Davant d'això, Ciutadans i el PSC han mogut fitxa. El partit d'Inés Arrimadas ha decidit forçar la celebració d'un ple al Parlament -tenen prou diputats per fer-ho-, perquè Torrent hi comparegui i certifiqui que la investidura és impossible.


El partit ha entrat una petició a registre per la compareixença de Torrent, que han consensuat amb altres formacions. Per Ciutadans, si Torrent verbalitzés i constatés al ple que no hi ha candidat que pugui ser investit, això equivaldria a una investidura fallida que, diuen, posaria en marxa el rellotge d'unes noves eleccions.

"S'està dedicant a proposar candidats que ell sap que no poden ser presidents i això amb un únic objectiu que és allargar el procés."

"Que deixin de mentir, que donin la cara, que deixin d'amagar-se darrera la mesa del Parlament o una càmera de televisió."

El PSC insisteix que sigui el Tribunal Constitucional el que faci córrer els terminis i aquest dilluns al matí han tornat a presentar un recurs d'empara. Els socialistes demanen al tribunal que anul·li la decisió de suspendre el ple i que fixi una data màxima per fer-lo i, si cal, fixi també un termini per a unes noves eleccions. Salvador Illa ha lamentat haver de recórrer al TC.

"Lamentem en primer lloc que haguem de recórrer al Tribunal Consitucional per desbloquejar la situació política. Ens hagués agradat que ho hagués fet el propi Parlament de Catalunya."

"La situació política a Catalunya està bloquejada per la incapacitat de la majoria parlamentària, que no social, independentista."

 


La Moncloa no es planteja ara per ara convocar eleccions en aplicació del 155, segons ha dit el líder del PP català, Xavier García Albiol, que assenyala Torrent o Arrimadas per sortir de la paràlisi.

"El que cal és no tornar a repetir eleccions sinó el que cal és que qui hagi de prendre les decisions les prengui, siguin els independentistes o sigui Ciutadans amb una altra direcció".

 


Pels comuns, contraris a repetir eleccions, l'única escletxa per desbloquejar la situació és que el candidat a president fos d'Esquerra i no de Junts per Catalunya. Elisenda Alamany ha assegurat, a més, que unes noves eleccions no suposarien "cap solució".

"Les eleccions per a Catalunya tothom és conscient que no aportarien cap solució i que bàsicament el bloqueig passa per aquest pacte on JxCat entén que no pot haver-hi cap candidat que no sigui de les seves sigles".


Mentrestant, des del PDeCAT insisteixen que candidat és Jordi Sànchez i que qualsevol canvi de nom ha de decidir d'acord amb ells, tal com van quedar amb Puigdemont. Per part d'Esquerra consideren una irresponsabilitat convocar noves eleccions i demana celeritat per formar govern.

ARXIVAT A:
InvestiduraIndependènciaProcés catalàPSCCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut