Cs insinua que Rajoy ha pactat amb PNB o independentistes no recórrer el vot delegat

Arrimadas considera que Puigdemont i Comín "no han de tenir el privilegi polític de poder delegar el vot"

Juli RodésActualitzat

Inés Arrimadas ha demanat avui a Mariano Rajoy que expliqui per què no ha recorregut al Tribunal Constitucional el vot delegat de Comín i de Puigdemont.

La líder de Ciutadans a Catalunya considera que "dues persones fugides de la justícia no han de tenir el privilegi polític de poder delegar el vot".

"No entenem per què Rajoy no vol recórrer el vot delegat de Comín i Puigdemont, que estan delegant el vot després de fugir de la justícia i donar un cop contra la democràcia. I que estan cobrant sense venir a treballar."

L'única explicació possible que troba Arrimadas al fet que el govern espanyol no presenti recurs al TC és l'existència d'un pacte secret.

"Que ens expliquin quin pacte tenen amb el PNB, o amb Puigdemont o Esquerra, per no recórrer una cosa que és evident." 

 

Preguntada sobre si seria una mesura per afavorir la formació de govern a Catalunya, Arrimadas ha defensat que ella també vol que hi hagi govern a Catalunya: "Però que es respectin totes les lleis per arribar a aquest govern."

"La pregunta al govern d'Espanya és a quin preu vol el govern [a Catalunya]."

Al futur govern català, que previsiblement es posarà en marxa la setmana que ve, Arrimadas li demana "que accepti que el procés és un fracàs, "es posi a governar" i "busqui consensos amb la resta del Parlament". 

"Si són capaços de reconèixer el seu error i es posen a treballar en temes de Catalunya -educació, sanitat, infraestructures-, nosaltres estarem disposats a seure i buscar consensos."

 

Sobre els resultats de l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que situa Ciutadans per sobre del PSOE, Arrimadas s'ha mostrat satisfeta, però prudent.

"Que Ciutadans està creixent és una evidència. Totes les enquestes privades i públiques donen creixement. Ara, són enquestes. Molt bones, però són enquestes."

 

Arrimadas s'explica el creixement de Ciutadans perquè a Espanya "hi ha ganes de canvi" i perquè "el bipartidisme ja no pot explicar tot el que passa al país ni tot el que necessita la gent."

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21DIndependènciaCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut