Arrimadas i García Albiol, en una imatge d'arxiu
Arrimadas i García Albiol, en una imatge d'arxiu
Santa Bàrbara / Santa Coloma de Gramenet

C's i PPC critiquen que Puigdemont deixi de ser "el president de tots" manifestant-se per la Diada

Tant Inés Arrimadas com Xavier García Albiol creuen que la decisió del president de la Generalitat "fractura" la societat catalana

Actualitzat

La decisió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'assistir a la concentració independentista d'aquest Onze de Setembre organitzada per l'ANC i Òmnium no ha agradat gens a Ciutadans i Partit Popular. Tant Inés Arrimadas com Xavier García Albiol han criticat Puigdemont perquè consideren que, amb aquesta assistència, deixa de ser el president "de tots els catalans".

La cap de l'oposició i cap del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha lamentat que "ni tan sols per la Diada, el president de la Generalitat no vulgui ser el president de tots" i ha considerat que, assistint a la marxa independentista, "superi" el seu predecessor, Artur Mas, que mai "no es va atrevir a anar com a president de la Generalitat al capdavant d'una manifestació que demana un objectiu concret".

"És el primer cop que un president de la Generalitat anirà a una manifestació d'aquest tipus i molts catalans sentim tristesa"

Des de Santa Bàrbara, on el grup parlamentari de C's està reunit per preparar el nou curs polític, Arrimadas ha acusat Puigdemont d'haver "desconnectat de la pluralitat política de Catalunya i dels problemes reals dels catalans". La líder de la formació a Catalunya també ha qüestionat l'assistència a l'acte de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui ha acusat de "nedar i guardar la roba".

Per la seva banda, el president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, ha dit que Puigdemont "comet un greu error assistint a la manifestació de la Diada" perquè és un acte que "divideix i fractura la societat catalana". Pel líder dels populars catalans, més enllà que el president de la Generalitat sigui independenista,"sembla que no recorda que ha de ser el president de tots els catalans, apostin per la independència o no".

"A Catalunya, lamentablement, s'està governant només per als independentistes i als que no ho som ens intenten excloure i marginar políticament i socialment"

Albiol ha pronosticat que el president de la Generalitat "acabarà pagant" la seva decisió "des d'un punt de vista polític" perquè "suposa un molt mal precedent".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut