Madrid

C's exigeix substituir la immersió linguística per un model trilingüe a les escoles

També demanen un nou sistema de finançament per millorar el finançament català i més inversions en infraestructures

RedaccióActualitzat

Ciutadans ha inclòs en la negociació amb el PP substituir la immersió linguística per un model trilingüe a les escoles en què el català, el castellà i l'anglès tinguin el mateix pes. També demanen al PP el compromís de fer complir les sentències judicials pendents que d'alguna manera dilueixen l'actual sistema lingüístic. Ciutadans, que té la meitat dels 6 negociadors catalans, també demana un nou sistema de finançament que paliï els problemes de les arques catalanes. I reivindica una major inversió en infraestructures, amb especial atenció al corredor mediterrani i Rodalies. 

En el quart dia de reunions dels equips negociadors del PP i Ciutadans per pactar el suport afirmatiu d'aquest partit a la investidura de Mariano Rajoy s'han evidenciat les dificultats per arribar a un acord vàlid per a les dues parts. El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ho ha explicat aquest dimecres a la premsa aprofitant una de les pauses en les negociacions.

Segons Villegas, hi ha "quatre o cinc" propostes que haurien de tenir una partida econòmica concreta, com el pla de xoc social, els permisos de maternitat i paternitat i la millora de l'educació de zero a tres anys.

Villegas ha afegit que si el PP diu que no hi ha diners, "nosaltres li direm d'on els pot treure". En aquest sentit, ha dit que els diners poden sortir de la reforma d'administracions com les diputacions o de revertir l'amnistia fiscal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut