Rivera desbloqueja els pressupostos i Casado demana que no ho faci (EFE)
Rivera desbloqueja els pressupostos i Casado demana que no ho faci (EFE)
Madrid

Cs desbloquejarà els pressupostos del PSOE per desmarcar-se de l'estratègia del PP

Albert Rivera subratlla, però, que la seva formació es continua oposant als comptes de Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

Un tomb en l'estratègia de Ciutadans, per marcar perfil propi i desmarcar-se del Partit Popular, permetrà desbloquejar la tramitació dels pressupostos de Pedro Sánchez per a l'any que ve.

El PSOE i Units Podem havien impulsat una reforma puntual de la llei d'estabilitat que permetés esquivar el veto del PP al Senat. Però aquest canvi no s'ha pogut debatre perquè PP i Cs s'havien conjurat per impedir-ho. Ara Ciutadans ha canviat d'opinió i la proposta es podrà debatre. Això sí, el seu president, Albert Rivera, ha assegurat que la seva formació continuarà votant en contra dels pressupostos.

"Ciutadans té la batuta a la mesa amb les esmenes parcials i no permetrem que es tramitin uns pressupostos il·legals, d'un pacte fet a la presó entre Junqueras i el senyor Iglesias, i molt menys que pugin els impostos i matxaquin els autònoms. No hi ha tema, no hi ha assumpte. Vull deixar clar a tots els espanyols que aquests pressupostos, si depenen de Ciutadans, no tiraran endavant."

 

 

Rivera ho ha dit als periodistes durant un esmorzar informatiu a Madrid. El líder de Ciutadans ha retret els "nervis" que hi ha ara en el PP i ha recordat que, tot i que no han demanat més pròrrogues del període d'esmenes a la totalitat de la reforma, encara queda el tràmit de les esmenes parcials, un fet que, segons fonts de la seva formació, impedirà que la llei quedi aprovada abans de l'estiu del 2019.

Albert Rivera ha tornat a llançar crítiques contra el govern de Pedro Sánchez, a qui ha advertit que "és incompatible defensar un pacte a la presó i aquests pressupostos amb Cs". I ha reclamat al PP que doni suport a la petició de Ciutadans d'una comissió al Congrés sobre la tesi de Sánchez.

 

 

Casado demana a Rivera que rectifiqui

Des del Partit Popular, el seu president, Pablo Casado, ha demanat a Ciutadans que reconsiderin la seva posició de desbloquejar els comptes. Ha dit que així evitarien que s'aprovessin uns pressupostos injustos. Ha apel·lat a Cs a ser responsable i a no permetre que tiri endavant "un mal pressupost, que és la llavor d'una nova recessió per a Espanya."

El dirigent popular ha explicat que no es pot facilitar la tramitació d'uns comptes quan no s'ha aprovat l'objectiu del dèficit i, a més, pot rebre els vots de "partits d'extrema esquerra, independentistes i el PSOE."

Pablo Casado coincideix aquest dimarts amb Pedro Sánchez a València després que el president espanyol trenqués relacions amb el líder popular la setmana passada. Tots dos participen en l'última jornada del Congrés Nacional de l'Empresa Familiar.

ARXIVAT A:
Albert RiveraCsPressupostos Generals de l'EstatPedro SánchezPSOE
Anar al contingut