"Crowdfunding" per donar a conèixer els horts urbans

"La Ciutat Jubilada" és un llibre, en format diccionari, que analitza a partir de fotografies i textos de diversos autors el fenomen sobre els horts autoconstruïts a l'extraradi de la ciutat de Barcelona i que es finança a partir del "crowdfunding".

Actualitzat
L'any 2008, "La Ciutat Jubilada" es va incloure a l'exposició "El don de la vida", al Centre d'Art La Panera de Lleida i l'any 2010 la Sala d'Art de Ripollet va organitzar una mostra individual d'aquesta iniciativa amb el nom "La Ciutat Jubilada", on també es va presentar un vídeo documental sobre la vida d'un dels molts jubilats que cultiven il·legalment o autònomament els terrenys dels afores de Barcelona.

"La Ciutat Jubilada" és una iniciativa que s'ha presentat ara a la plataforma de "crowdfunding" (una manera directa de finançar projectes amb la suma d'aportacions individuals) per a projectes creatius Verkami. Així, el seu autor, l'arquitecte i artista visual Pau Faus, espera aconseguir el finançament necessari que li fa falta per reimprimir el llibre.

Aquest projecte és el resultat d'una investigació iniciada el 2007 i vol anar més enllà de la imatge estètica dels horts urbans. Faus considera que el valor recau en el fet que es tracta d'un fenomen que permet als jubilats que els cultiven tenir una rutina diària pròpia per a mantenir-se sans i ocupats.

Els projectes presentats a Verkami tenen una data límit per aportar finançament. A "La Ciutat Jubilada" li queden, a dia d'avui, 16 dies per finalitzar i ja porta aconseguits 1.828 euros dels 3.000 que necessitava inicialment.
Anar al contingut