Barcelona

Cronologia dels fets des de l'escorcoll al Palau fins a la declaració de Millet i Montull

Actualitzat
23 juliol
Els Mossos entren al Palau
L'escorcoll de l'edifici modernista va permetre a la policia autonòmica emportar-se desenes de caixes amb documents precintades per investigar si Fèlix Millet, Jordi Montull i altres càrrecs del Palau s'havien apropiat, durant anys, de diners de l'entitat. Es parla de més de tres milions d'euros. Acabat l'escorcoll, a última hora de la tarda, Fèlix Millet surt per la porta del darrere. En dies posteriors insisteix a entrar a l'edifici, però ja no li ho permeten.

27 juliol
Fèlix Millet i Jordi Montull dimiteixen
L'escàndol està servit, ja omple els diaris i és en boca de tothom. Els màxims dirigents del Palau deixen el seu càrrec.

28 i 29 juliol
S'emporten documentació del Palau
Jordi Montull ordena a un empleat del Palau que li porti uns documents que encara hi ha al seu despatx. Gràcies a les càmeres de seguretat, en queda constància.

10 d'agost
La nova direcció del Palau detecta noves irregularitats
L'agost és un mes inhàbil als jutjats. Al Palau, però, sí que hi havia moviment. La nova direcció havia encarregat una auditoria interna i va informar la fiscalia que havien trobat més operacions dubtoses que inculparien Millet i Montull.

16 setembre
Millet i Montull confessen
Fèlix Millet i Jordi Montull envien unes cartes al jutge explicant-li que s'han quedat diners de l'entitat i dipositen gairebé dos milions d'euros per reparar el dany comès. Admeten l'apropiació de 3,3 milions per a viatges familiars a destinacions llunyanes o per remodelar els habitatges particulars, com una torre que Millet té a l'Ametlla del Vallès. Montull amplia la confessió en dies posteriors.

23 de setembre
La fiscalia insisteix al jutge que declarin
El fiscal demana al jutge per segona vegada que citi a declarar els imputats. El jutge considera que ha d'esperar a disposar de més proves.

8 d'octubre
Suport al nou Palau
El concert d'obertura de la nova temporada serveix d'excusa per posar en escena que el Palau de la Música continua tenint el suport institucional.

9 d'octubre
Aixecament del secret de sumari
Tant la fiscalia com els advocats de la defensa i de l'acusació coneixen els detalls de la investigació. Segons fonts del Palau, Millet i Montull s'haurien apropiat més de 25 milions d'euros.

19 d'octubre
Millet i Montull declaren davant del jutge
Anar al contingut