Croàcia debuta al Mundial de bàsquet amb un ensurt davant les Filipines

Croàcia, un dels equips forts del Mundial, ha patit en la seva estrena en la competició davant les Filipines. Els sorprenents asiàtics, liderats pel pivot de l'NBA Andray Blatche (28 punts i 12 rebots), han tingut un llançament per guanyar el partit amb empat a 71. La victòria a la pròrroga ha estat per als balcànics per 81 a 78.

Al grup B, Croàcia, un dels equips forts del Mundial, ha patit en la seva estrena en la competició davant les Filipines. Els sorprenents asiàtics, liderats pel pivot de l'NBA Andray Blatche (28 punts i 12 rebots), han tingut un llançament per guanyar el partit amb empat a 71. En la pròrroga els balcànics han buscat Bojan Bogdanovic (26 punts) i Ante Tomic (8 punts, 11 rebots, 4 assistències) i han acabat guanyant 81 a 78.

L'Argentina ha deixat sentenciat el partit contra Puerto Rico (98-75) en el tercer quart, amb un paper destacat de tres membres de la seva generació daurada: Luis Scola (20 punts, 9 rebots), Andrés Nocioni (18 punts, 11 rebots) i Pablo Prigioni (9 punts, 10 assistències). Semblava que el Senegal s'enduria una de les pallisses de la jornada davant Grècia després d'arribar al descans amb un marcador de 45 a 17. En la segona part, però, els grecs han afluixat i els africans només han perdut per 87 a 64.

Marcelinho, clau per al Brasil

El Brasil ha guanyat França en un partit amb un final molt ajustat (65-63). Els francesos, que anaven per darrere en el marcador, han intentat la remuntada, però la bona actuació de Marcelinho Huertas (16 punts, 5 assistències) en aquest tram final els ha sentenciat. En aquest mateix grup A en què hi ha Espanya, Sèrbia no ha tingut cap problema davant un Egipte que només ha aguantat 5 minuts (64-85). La lluita dels egipcis, però, els ha salvat d'un marcador d'escàndol.

Parcials demolidors

Els jugadors de Turquia no han volgut encarar els de Nova Zelanda mentre feien la tradicional haka. Els oceànics guanyaven d'11 punts quan faltaven 6 minuts per al final. Un parcial de 0 a 15 ha permès als turcs capgirar el resultat per acabar guanyant (73-76). En un altre duel del grup C, Ucraïna ha derrotat la República Dominicana per 72 a 62. Després d'una primera part de baixa anotació, l'equip europeu ha trencat el partit gràcies a un parcial de 14 a 0 (i 4 triples consecutius) en el tercer quart.

Baynes es lesiona

Al grup D, Eslovènia, liderada pel base dels Phoenix Suns Goran Dragic (21 punts, 7 rebots, 4 assistències), ha derrotat  Austràlia (90-80) tot i la superioritat sota cistelles del campió de l'NBA amb els Spurs Aron Baynes (21 punts, 7 rebots), que ha acabat lesionat d'una mà. Mèxic ha sorprès de sortida Lituània gràcies a l'encert exterior de Jorge Hernández i Francisco Cruz (21 punts). Els lituans, però, han esperat el seu moment per marxar definitivament en el marcador en el tercer quart i acabar guanyant 87 a 74. En el duel entre dues de les ventafocs del Mundial, Angola s'ha imposat a Corea del Sud (80-69).