París

Crítiques a la nova llei d'estrangeria que s'està aplicant a França

El ministre de l'Interior francés Nicolas Sarkozy ha tornat a criticar Espanya pel procés de regularització. Però el cas és que ell també en va anunciar un d'extraordinari, just abans de l'estiu, que està causant polèmica. Algunes associacions han dit que el procés està sent tota una loteria. Denuncien que el govern va fixar la xifra de regularitzacions abans de conèixer els casos i ara està rebutjant dossiers que compleixen tots els requisits, perquè ja queden fora de la quota fixada.

Actualitzat
Tenir els fills escolaritzats és una de les condicions que ha posat el govern francès per regularitzar la situació d'unes 6.000 famílies. Però aquesta quota la va fixar abans d'estudiar els casos i ara són cinc vegades més els dossiers que s'han presentat.

Els immigrants diuen que, un cop presentada la sol·licitud, tenen por perquè la policia ja sap on anar-los a buscar en cas que els vulgui expulsar. Aquesta també és una de les principals preocupacions de les associacions que els donen suport. Denuncien que els criteris del govern francès per la regularització han estat aleatoris i que només han tingut en compte l'ordre d'entrega dels dossiers.

El moviment social en contra d'aquestes expulsions s'ha intensificat a França, no momés amb la vigilància constant de pares i professors, sinó també als aeroports, on algun pilot s'ha negat a utilitzar el seu avió per portar immigrants "sense papers" de tornada al seu país d'origen.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut