Santa Perpètua de la Mogoda

Crítics del PSC desafien de nou la direcció assistint a una Assemblea Oberta d'Iniciativa

Impulsors del corrent crític Avancem participen a l'Assemblea Oberta que ICV-EUiA fa aquest dissabte. Amb aquest acte, els ecosocialistes busquen crear una coalició d'esquerres a l'estil de la grega Syriza. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ja els va avisar que aquesta decisió pot tenir conseqüències.

RedaccióActualitzat

Nou focus de conflicte intern al PSC. Impulsors del corrent crític socialista Avancem han desafiat la direcció del partit i participen a l'Assemblea Oberta promoguda per ICV-EUiA amb l'objectiu de sondejar la possibilitat d'articular una alternativa de les esquerres.

Joan Ignasi Elena, Jordi del Río i Fabián Mohedano participen activament a l'assemblea d'Iniciativa. Asseguren que no esperen represàlies perquè, diuen, participen "a una trobada per debatre sobre política; no és un míting d'un partit".

Elena ha explicat, a preguntes dels periodistes, que ha comunicat a la direcció del partit la seva participació a l'Assemblea. El socialista ha apuntat que intentarà ser diumenge a l'acte que reunirà Pere Navarro i Susana Díaz, tot i que té "un compromís" a Vilanova i la Geltrú.

Segons l'organització, més de 1.400 persones participen a l'Assemblea, 200 de les quals s'han hagut d'instal·lar en una carpa externa perquè no cabien a la Fabra i Coats.

Navarro avisa

La presència dels crítics xoca amb les paraules del primer secretari del PSC, Pere Navarro, que aquest divendres qüestionava la seva participació. En declaracions als periodistes després de reunir-se amb els treballadors de Panrico, Navarro ha derivat a la Comissió de Garanties del partit l'anàlisi sobre si la presència de membres del PSC en un fòrum promogut per una altra formació pot comportar alguna mesura disciplinària. "Ja veurem els resultats d'aquesta participació", ha alertat Navarro.

Fonts d'Avancem recorden que l'acte d'ICV vol fomentar una gran aliança social i d'esquerres, cosa que defensen des del corrent crític i que, segons destaquen, està avalada per una resolució de l'últim congrés del PSC, el desembre del 2011. El líder socialista subratllava, però, que els militants del PSC han de participar als actes del PSC i que és la direcció "qui decideix fer actes conjunts amb altres partits".

Conflicte permanent

Elena i Mohedano estan suspesos cautelarment dels seus càrrecs com a membres de l'executiva del partit; el primer, per desmarcar-se al Parlament d'una votació sobre la consulta; el segon, per haver acudit com a convidat a un acte d'ERC en defensa de la consulta.

Del Río, que és l'únic que manté el seu lloc en l'executiva, ha defensat en un missatge de Twitter, la seva participació en l'acte d'ICV: "Desitjo que es respecti la meva presumpció d'innocència ideològica: sóc PSC, socialista català i demà assistiré convidat a un acte de progrés".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut