Palerm

Crit d'alerta: 10 vegades més immigrants morts al Mediterrani aquest any

L'Organització Internacional de les Migracions pronostica que, si es manté la tendència d'aquests primers mesos, més de 30.000 persones poden morir aquest any intentant arribar a Europa

RedaccióActualitzat

Continua l'arribada massiva d'immigrants a la costa italiana. La guàrdia costanera ha portat avui a Palerm, la capital de Sicília, un centenar de persones més.

La situació empitjora cada dia i els perills augmenten, com ho demostra l'actitud desafiant de les màfies africanes i les tragèdies per enfrontaments religiosos o de nacionalitat.

El fiscal en cap de Palerm, Francesco Lo Voi, ha explicat a Catalunya Informació com veu la situació:

"No voldria ser ni optimista ni pessimista, voldria ser realista. I sent realistes, el que estem veient aquests dies, ara que s'acosta el bon temps i en les condicions en què estan els països d'on procedeix en part la immigració, una situació difícil, tinc la impressió que no serà fàcil gestionar la situació durant el pròxim mes".

El govern de Roma ha demanat ajuda perquè els centres d'acollida al sud del país estan desbordats. I aquest mateix dissabte s'hi ha afegit el papa Francesc. El papa també ha expressat gratitud per l'esforç que fa Itàlia per socórrer i acollir els nombrosos immigrants que demanen asil.

L'Organització Internacional de les Migracions (IOM, per les sigles en anglès) acaba de fer un pronòstic: més de 30.000 persones poden morir aquest any intentant travessar el Mediterrani per arribar a Europa, si continua la tendència dels primers mesos.

El portaveu de l'IOM, Joel Millman, explica que el nombre de morts des de principis d'any és 10 vegades més gran que en el mateix període de l'any passat.

"L'any passat hi va haver 3.197 morts al Mediterrani. Si continua aquesta tendència, estarem parlant de 30.000 morts aquest any i això és molt alarmant."

En els últims 15 anys, el Mediterrani s'ha convertit en un cementiri per més de 20.000 immigrants i refugiats que buscaven protecció i una vida millor a Europa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut