Buenos Aires

Cristina Fernández considera "vergonyosa" la denúncia contra ella del fiscal Nisman

En un discurs triomfalista, la presidenta argentina ha assegurat, al començament del curs parlamentari, que posat fi al deute extern del país.

RedaccióActualitzat

La presidenta argentina, Cristina Fernández, qualifica de "vergonyosa" l'actuació de la justícia contra ella. El fiscal Alberto Nisman va denunciar Fernández quatre dies abans de morir, per encobriment terrorista en el cas de l'atemptat del 1994 contra l'associació jueva AMIA, que va fer 85 morts. Fernández s'hi ha referit durant el discurs d'obertura del curs polític a Buenos Aires.

Fernández ha carregat contra el poder judicial, amb qui manté un pols, i també contra Alberto Nisman. La mandatària argentina ha insinuat que el fiscal tenia un doble discurs: "Apareixen els secretaris d'aquell jutjat amb dos escrits, fimarts la mateixa data, firmats per la mateixa persona, que diuen exactament el contrari del que va plantejar la denúncia. Això no és justícia: això és un escàndol, és una vergonya, no pas per al govern, sinó per a tots els argentins."

A banda d'aquestes qüestions, Cristina Fernández de Kirchner ha anunciat, al començament del curs parlamentari al Congrés, que vol nacionalitzar els ferrocarrils argentins i ha assegurat que havia posat fi al deute extern del país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut