Cristina Cifuentes: de candidata a substituir Rajoy a dimitir per robar en un Eroski

La filtració d'un vídeo posa fi a la dilatada carrera política de Cifuentes, que havia resistit a l'escàndol del màster

RedaccióActualitzat

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, plega envoltada d'escàndols després de més de 35 anys de carrera política.

Cristina Cifuentes va començar la seva trajectòria amb el Partit Popular als 16 anys. Va ser escollida diputada per l'Assemblea de Madrid el 1991, a on va estar 20 anys a l'escó. No va ser, però, fins al 2012 quan va ser nomenada delegada del govern a Madrid i es va posar en primera línia de la batalla política.

Cifuentes s'havia perfilat els últims anys com a possible candidata a succeir Mariano Rajoy, o almenys per plantar batalla a l'altra gran candidata, Soraya Sáenz de Santamaría.

 


 
Després de sobreviure a un espectacular accident de moto el 2013, d'haver esquivar els nombrosos casos de corrupció del PP a la Comunitat de Madrid i d'haver superat una moció de censura l'any passat, la presumpta falsificació d'un màster universitari i el robatori de cremes en un súper sembla que han acabat una carrera política que s'havia presentat sota la bandera de la transparència i la regeneració.

"Seguirem liderant el camí de la regeneració, aquest camí de la regeneració democràtica, iniciat ja, perquè la corrupció és incompatible amb la democràcia, i el temps dels corruptes ha arribat a la seva fi a la Comunitat de Madrid."

 

Els darrers anys, la seva carrera també va estar marcada per una tensa relació amb Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunitat de Madrid entre el 2003 i el 2012. Entre les seves disputes, destaquen la denúncia de Cifuentes per investigar el llibre de primària en què es lloava Esperanza Aguirre, el 2015, o la denúncia a la fiscalia d'aquest mes d'abril per la gestió d'Aguirre de la Ciutat de la Justícia de Madrid.

 

"Que hagin existit casos de corrupció molt greus que hagin afectat, a més, persones molt rellevants amb càrrecs de moltíssima rellevància dins del partit i dins del governno ens converteix en un partit corrupte."

Cifuentes havia de tornar a ser la candidata popular a la presidència de la Comunitat de Madrid. Amb les enquestes clarament desfavorables per al PP, la seva dimissió suposa un altre cop dur per al partit de Mariano Rajoy.

ARXIVAT A:
Cristina CifuentesPP
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut