Cristiano Ronaldo, durant el partit contra l'Sporting (Reuters)
Futbol

Cristiano Ronaldo va cobrar a través d'una societat irlandesa

Segons "El Confidencial", el portuguès va arribar a acords publicitaris amb grans multinacionals utilitzant una companyia establerta al país que paga l'impost de societats més reduït

Marc BéjarActualitzat

Cristiano Ronaldo ha utilitzat l'empresa irlandesa Multisports & Image Management (MIM) per cobrar multimilionaris contractes amb grans marques a canvi de cedir la seva imatge. Segons avança "El Confidencial", que ha tingut accés als documents de Football Leaks que revelen la informació, el davanter del Reial Madrid va firmar acords amb companyies com Nike, Unilever, Kentucky Fried Chicken (KFC), Konami o Toyota, a més d'altres.

L'empresa irlandesa va ser constituïda l'any 2004, amb l'advocat Andy Quinn al capdavant. El 2012, la companyia va arribar a un acord pel qual estava "autoritzada per explotar i concedir drets sobre la imatge, nom, paraules (parlades o escrites), firma, informació biogràfica, fotografies i vídeos que identifiquen el futbolista professional Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro".

Els avantatges fiscals de facturar a Irlanda, tot i no ser considerat un paradís fiscal, permeten pagar la meitat (12,5%) de l'Impost sobre Societats del que es paga a Espanya. Amb aquest moviment, Ronaldo podria topar amb Hisenda, que acostuma a inspeccionar aquest tipus de casos, especialment en els últims anys, en què ha endurit les seves restriccions.

 

Anar al contingut