Joan Giner i Albano Dante Fachin arriben a la reunió del grup parlamentari
Joan Giner i Albano Dante Fachin arriben a la reunió del grup parlamentari
Barcelona

Crisi al grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, on Podem reclama més protagonisme

Després de quatre hores de reunió, no han pogut consensuar qui serà el portaveu en la qüestió de confiança

RedaccióActualitzat

Crisi al grup parlamentari Catalunya Sí que es Pot. Albano Dante Fachin, secretari general de Podem, una de les tres formacions de la confluència, ha amenaçat de trencar la formació si ells no poden tenir més protagonisme al Parlament i en les negociacions amb altres partits. Fins ara, han capitanejat el grup Lluís Rabell i Joan Coscubiela

Després de quatre hores de reunió, no han pogut consensuar qui defensarà la posició de la confluència en la qüestió de confiança. El que havia de ser la reunió setmanal del grup parlamentariha acabat amb l'únic compromís de continuar parlant-ne.

El mateix líder de Podem ha mirat de treure ferro a la crisi i l'ha circumscrit a un debat global sobre com ha d'encarar la coalició el curs polític intens, que arrenca la setmana que ve amb el debat de la qüestió de confiança a què se sotmetrà Carles Puigdemont. A hores d'ara, no se sap qui defensarà en aquest debat la posició de Catalunya Sí que es Pot.

Fachin no vol centrar el debat exclusivament en el lideratge de la coalició. Des d'Iniciativa, Joan Coscubiela ha marxat sense fer declaracions. Els interlocutors, alguns amb cares llargues en algun recés de la reunió, s'han emplaçat per continuar parlant i mirar d'encarrilar la crisi a només una setmana de la qüestió de confiança.

 

Al gener, Fachin va amenaçar de dividir un grup molt heterogeni, format per quatre diputats d'Iniciativa, quatre de Podem, dos independents i un d'EUiA, si la seva formació no podia visibilitzar la feina que fa al Parlament.

Anar al contingut