Crisi entre Merkel i el seu ministre de l'Interior per la política migratòria

Actualitzat

El govern de coalició alemany no es posa d'acord pel que fa a la política migratòria. La cancellera alemanya, Angela Merkel, aposta per trobar una solució conjunta europea a la pròxima cimera de la Unió Europea, que es farà a finals d'aquest mes. Però el seu ministre de l'Interior, Horst Seehofer, de la CSU bavaresa, no pensa el mateix.

El socialcristià bavarès és partidari d'enviar els refugiats que no tinguin dret d'asil a la frontera amb Àustria, és a dir, per on van entrar.

"No són els traficants, sinó els governs i els parlaments, els qui han de decidir qui pot immigrar".

 

 

Seehofer ha comparegut amb el canceller austríac, Sebastian Kurz. Kurz havia plantejat anteriorment una política d'immigració i asil a la Unió Europea molt restrictiva. Va segellar, de la mà de països de l'Est, l'anomenada "ruta dels Balcans". Aquest dimecres ha tornat a defensar la reducció de la immigració il·legal:

"Estic content per la bona cooperació que volem construir entre Roma, Viena i Berlín, i penso que té molt de sentit perquè contribuirà a continuar reduint la immigració il·legal a Europa".

Horst Seehofer no ha assistit aquest dimecres a una reunió sobre la integració dels immigrants, a Berlín. La presidia la cancellera alemanya. Això ha deixat entreveure que podria haver-hi una crisi dins de la coalició alemanya, formada ara fa quatre mesos.

Les darreres declaracions del socialcristià Seehofer poden incomodar Merkel, que des del 2015 ha adoptat una política migratòria més aviat de portes obertes. En els últims quatre anys, Berlín ha acollit 1,6 milions de refugiats.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut