Els Mossos porten el detingut pel crim de la nena de Vilanova i la Geltrú fins el seu domicili per reconstruir els fets (ACN)
Els Mossos porten el detingut pel crim de la nena de Vilanova i la Geltrú fins el seu domicili per reconstruir els fets (ACN)

Crim de Vilanova: la filla de l'acusat va avisar que el seu pare estava "estrany"

Actualitzat

L'advocat del presumpte homicida d'una menor a Vilanova i la Geltrú ha explicat que la filla de l'investigat va trucar la seva mare, exparella del detingut, perquè tenia un "comportament estrany" el mateix dia en què presumptament va cometre el crim.

L'advocat ha explicat als mitjans de comunicació que l'exparella de l'investigat va declarar davant la policia que la seva filla menor d'edat li va demanar que l'anés a buscar a causa del comportament estrany del seu pare.

L'assassinat va passar el 5 de juny, quan la nena, que es trobava a casa dels seus avis, va desaparèixer mentre baixava les escales per anar amb el seu pare, que l'esperava davant de la porta d'entrada a l'edifici.

El testimoni dels oncles de la víctima

Segons han explicat a la jutge els dos oncles de la nena de 13 anys assassinada, quan van descobrir el cadàver sota un matalàs al domicili de l'acusat, l'home es va ensorrar i es va posar a plorar.

Després de tres hores de recerca, dos dels oncles de la menor van irrompre per la força a la casa d'un veí, al desconfiar de la seva actitud, i van trobar el cadàver de la nena seminua sota d'un matalàs. L'home va ser detingut pels Mossos d'Esquadra.

Segons han explicat els oncles de la menor davant la jutge, el detingut va aixecar les seves sospites perquè tenia una actitud tranquil·la -els va indicar que acabava d'arribar i de dutxar-se- i no col·laborava en la recerca de la nena, malgrat l'expectació que havia generat la seva desaparició i el fet que la resta de veïns s'havia mobilitzat per localitzar-la.

 

 

Els testimonis han explicat que el detingut, de 42 anys, va mantenir una actitud infantil quan van trucar a la seva porta i li van demanar que els deixés entrar, ja que s'escudava en què no els ho podia permetre perquè en el domicili no es trobaven els seus pares, titulars de l'immoble.

Segons els oncles de la menor, el detingut tampoc va oposar resistència quan un d'ells va entrar per la força per inspeccionar el pis, mentre l'altre s'estava al seu costat davant de la porta de l'habitatge.

Quan finalment l'oncle va trobar el cadàver sota el matalàs, han afegit els testimonis, el detingut va caure, es va tirar a terra i es va posar a plorar.

Els oncles de la nena van retenir llavors el presumpte homicida fins que agents dels Mossos d'Esquadra van arribar al seu habitatge i el van detenir.

El Jutjat d'Instrucció 1 de Vilanova va decretar dijous passat a la nit presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut pels presumptes delictes d'homicidi o assassinat i d'agressió sexual.

L'autòpsia de la menor de 13 anys assassinada la passada setmana constata que va morir asfixiada i descarta signes de violació. L'informe forense determina que la menor va ser asfixiada, sense arribar a determinar si va ser escanyada o ofegada d'una altra manera.

La investigació del cas no ha aclarit encara si el crim va ser premeditat o no. La policia revisa les càmeres de la zona dels dies previs als fets per si es pot veure l'arrestat pendent dels moviments de la víctima. També què volia fer el detingut amb una maleta i un carro de la compra amb sang trobats al pis.

El crim va provocar molta indignació a Vilanova i la Geltrú on l'endemà el veïns es van concentrar per recordar i homenatjar a la nena.

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut