Recerca dels joves desapareguts a Susqueda l'agost del 2017
Recerca dels joves desapareguts a Susqueda l'agost del 2017

Crim de Susqueda: toc d'atenció al jutge i noves línies d'investigació

L'Audiència de Girona ordena identificar altres persones que eren a la zona

Actualitzat

L'Audiència de Girona vol que s'investigui tot el que pugui ajudar a aclarir el crim de la jove parella del Maresme que va aparèixer sota les aigües del pantà, ara fa un any. Per això, corregeix el jutge instructor i insta els Mossos a identificar totes les persones que aquell dia eren a la zona.

Els investigadors van arribar fins a l'únic acusat, Jordi Magentí, després de determinar quins vehicles i quins telèfons mòbils hi havia a Susqueda. Però l'Audiència considera que no es pot descartar que algú hi accedís a peu i sense mòbil.

Jordi Magentí és l'únic detingut pel crim

 

En aquest sentit, demana que s'identifiquin els clients i treballadors de dos establiments pròxims al lloc dels crims: un centre de rehabilitació d'addiccions i una casa de turisme rural.

També vol que es busquin els antecedents penals de totes aquestes persones. Igualment, com també consta en la instrucció, els antecedents de Magentí, condemnat fa vint anys per l'assassinat de la seva dona.

Ho fa a petició de la defensa i amb l'argument que "la instrucció d'una causa no té per objecte validar una única línia d'investigació, i no es pot deixar escapar cap possibilitat que pugui aclarir un delicte".

L'Audiència Provincial, en canvi, no fa cas de la petició de la defensa d'investigar les festes "rave" que es van fer aquell estiu a Susqueda ni les persones que habitualment hi naveguen amb piragua.


Un passeig en caiac


El cas va començar dijous 24 d'agost, quan una parella de joves del Maresme que havia anat al pantà de Susqueda per fer-hi una activitat amb caiac va desaparèixer.

Imatge dels dos joves en un caixer automàtic abans de desaparèixer

Les famílies dels dos joves, Paula, de 21 anys, i Marc, de 23, de Cabrils i Arenys de Munt, respectivament, van denunciar la desaparició als Mossos, i es va posar en marxa un operatiu de recerca per trobar-los.

La recerca va anar trobant diferents indicis del pas de la parella pel pantà: pocs dies després van trobar el seu cotxe, buit i enfonsat al pantà.

A dins del cotxe hi van trobar les seves carteres, i també es va difondre una imatge d'ells dos, captada per una càmera de seguretat poca estona abans de la desaparició.

Però els cadàvers no es van localitzar fins un mes després. Van trobar els cossos nus i amb clars signes de violència. El de la noia tenia un tret al cap, el d'ell, ferides al pit.

 

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut