Milers de persones s'han concentrat a Síria.
Milers de persones s'han concentrat a Deraa per seguir l'enterrament del jove mort per la policia durant una protesta. (Foto: Reuters)
Síria

Crides multitudinàries a favor de la llibertat i la fi de la corrupció en els funerals pels joves morts a Síria

L'onada de revoltes al món àrab també ha arribat a Síria, on la situació es complica per moments. Milers de persones segueixen amb proclames de llibertat les comitives fúnebres pels morts en els últims aldarulls a la ciutat de Daraa. Els assistents al funeral han cridat eslògans a favor de la revolució i la llibertat, i han reclamat la fi de la corrupció al país. Mentrestant, l'exèrcit siri controla els accessos a la ciutat i revisa els documents d'identitat de tothom que hi arriba. Les protestes de Síria ja han provocat la mort de cinc persones des de divendres.

Actualitzat
Milers de persones s'han concentrat a Daraa per seguir l'enterrament del manifestant mort aquest diumenge per les forces de seguretat durant una protesta contra el govern de Bashar al-Assad i contra la corrupció al país. Els assistents al funeral han cridat eslògans a favor de la revolució i la llibertat. Els manifestants, a més, han tornat a reclamar reformes polítiques, la fi de la corrupció al país així com l'alliberament de presos polítics.

Mentrestant, l'exèrcit sirià s'ha desplegat al voltant de la ciutat, on els manifestants van calar foc a diversos edificis, inclosa la seu del partit governant Baas. També han calat foc a la principal seu judicial i a dues botigues de la companyia telefònica nacional, Syriatel. En aquesta operació, l'exèrcit siri revisa els documents d'identitat de tothom que arriba a la ciutat.

Cinc persones han mort des de l'inici de les protestes al país aquest divendres. Els manifestants denuncien la corrupció del règim de Bashar al-Assad. El partit del president, el Baas, fa 50 anys que domina la política del país.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut