Laia Ortiz, tinenta d'alcaldia Drets Socials; Maite Mauricio i Ricard Barrull, portaveus de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar a la …
Laia Ortiz, tinenta d'alcaldia Drets Socials; Maite Mauricio i Ricard Barrull, portaveus de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar a la roda de premsa del Recompte 2017 a la Seu de Càritas Barcelona a 20-05-2017. (Horitzontal)

Crida per aconseguir 1.100 voluntaris per al recompte anual de persones sense sostre a Barcelona

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona conjuntament amb la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) organitzen un nou recompte de persones sense sostre. L'organització espera aconseguir 1.100 voluntaris, superant la xifra de 930 persones del 2016. La nit del 17 de maig el Servei d'Inserció Social amb l'ajuda de la XAPSLL i els voluntaris inscrits al portal web de la iniciativa recorreran els carrers de Barcelona per comptar les persones sense llar que hi viuen. El recompte d'aquest any busca millorar la capacitat de resposta dels serveis a les persones sense sostre i sensibilitzar la població sobre el fenomen. L'any 2016 s'hi van comptar 941 persones dormint als carrers de Barcelona, un 10% més que l'any anterior.

La tinent d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que aquesta és "una crida als veïns per que demostrin que estan a l'alçada i es puguin comprometre". "El recompte és un recurs imprescindible i hem de ser molts en el recompte per poder donar conèixer què passa als nostres carrers", ha afegit.Els veïns de Barcelona que vulguin participar en el Recompte 2017 han de ser majors d'edat i omplir un formulari a www.recompte.barcelona. Els voluntaris aniran en grups de quatre persones i comptabilitzaran les persones sense sostre a través d'una aplicació mòbil. Els voluntaris i l'organització podran interactuar a les xarxes socials a través del l'etiqueta #Recomptebcn2017, a més de servir per "animar a la població a participar-hi", ha explicat Ortiz.La portaveu de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar Maite Mauricio ha dit que l'objectiu d'aquesta crida és "generar una aliança amb la ciutadania per fer visible el que passa a la ciutat, per què passa i fer veure que al darrere hi ha vides".El 76% de les persones que pernocten al carrer porten més d'un any en aquesta situació i fins a un 26% superen els tres anys. Laia Ortiz ha denunciat que "el mercat de l'habitatge exclou persones permanentment". "Aquesta situació, juntament amb la precarització del treball i la inexistència d'una renda vital bàsica, acaben de completar el panorama sobre el sensellarisme a la ciutat", ha dit.L'organització del Recompte 2017 ha dividit la ciutat en 287 zones. L'Ajuntament de Barcelona ha decidit ampliar els sectors d'actuació amb 71 més per poder equilibrar les bandes de la ciutat on hi pot haver més sense sostre i les que n'hi ha menys. El també portaveu de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar Ricard Barrull ha considerat com a zones especials aquelles que es situen a la zona de la ronda a l'altura de Collserola i a la part esquerre del Besós. "En aquests sectors hi actuaran els Serveis d'Inserció Socials (SIS) per les seves dificultats geogràfiques. Com a novetat, aquest any hi podran participar membres de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar conjuntament amb els membres del SIS", ha explicat.Aquesta edició serà la primera que es farà des de l'aprovació del 'Pla de lluita contra el sensellarisme de Barcelona 2016-2020'. La tinent d'alcaldia de Drets Socials ha incidit en la importància de l'entrada en funcionament el passat any 2016 d'un equipament d'allotjament individuals amb serveis col·lectius per a famílies amb 48 places al carrer de Sant Pere més baix. Laia Ortiz ha anunciat la posada en marxa d'un centre residencial de 20 places per a joves sense llar i construcció d'una residencia al carrer Tànger i al carrer d'Alí Bei, amb la previsió que entrin en funcionament al 2018.

Anar al contingut