El papa Francesc I
El papa Francesc demana al G-20 que eviti solucions militars a Síria. (Foto: EFE)
Roma

Crida del papa als liders mundials perquè intentin trobar una via pacífica per a Síria

El papa Francesc ha enviat una carta al president rus, Vladímir Putin, i als líders del G-20 reunits a Sant Petersburg per demanar-los que evitin les solucions militars per al conflicte sirià i que explorin la via pacífica a través del diàleg i la negociació. El pontífex afirma que els dirigents mundials no poden quedar indiferents davant la situació dramàtica que afecta Síria.

RedaccióActualitzat
Quan falten poques hores perquè es tanqui la cimera del G-20 a Sant Petersburg, el papa Francesc ha fet una crida als líders mundials perquè intentin solucionar la situació de Síria de manera pacífica. Ho ha fet a través d'una carta enviada al president rus, Vladímir Putin. La cimera acaba aquest migdia i, de moment, no ha arribat a cap consens sobre les sortides possibles. En aquesta carta, el Sant Pare demana als dirigents dels països del G-20 que no quedin "indiferents" davant aquest conflicte i evitin "solucions militars".

El papa Francesc assenyala a la carta dirigida a Putin que, "malauradament, hi ha hagut massa interessos que han predominat des que va començar el conflicte a Síria, i que això ha impedit trobar una solució per evitar la matança inútil a què estem assistint". El pontífex insta els estats a "perseguir amb coratge i determinació una sortida pacífica a través del diàleg i la negociació entre les parts involucrades amb el suport de tota la comunitat internacional".

En aquesta missiva, el papa recorda als governs "el deure moral" d'afavorir qualsevol iniciativa "per promoure l'assistència humanitària de tots els afectats pel conflicte, tant fora com dins del país". Francesc afegeix: que els enfrontaments armats "creen divisions profundes, que necessiten molts anys per curar-se".
Anar al contingut