Barcelona

Crida a la població perquè doni sang per evitar ajornar les intervencions mèdiques de la setmana vinent

Les reserves de sang a Catalunya es troben al 50 per cent. El Banc de Sang i Teixits alerta que si en els pròxims dies no augmenten les donacions la setmana que ve s'hauran d'ajornar intervencions. El cap d'hemodonacions del banc, Lluís Puig, ha fet una crida a la població perquè s'animi a donar sang. La pròxima marató de recollida de sang es farà divendres que ve a Pineda de Mar, al Maresme, de les deu del matí a les dues del migdia i entre les cinc de la tarda i dos quarts de deu del vespre.

Actualitzat
En concret fan falta una mitjana de 1.000 donacions de sang diàries durant unes dues setmanes per restablir el nivell requerit i no haver d'ajornar operacions quirúrgiques la setmana que ve.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el director d'hemodonació del Banc de Sang i Teixits, Lluís Puig, diu que actualment hi ha unes 3.000 bosses de líquid sanguini al banc central de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, de manera que si segueix l'actual nivell "es podrien haver d'ajornar algunes operacions a partir de la setmana que ve".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut