Barcelona

Crida a la població perquè doni sang ja que les reserves estan sota mínims

De determinats grups, com l'A, només hi ha sang per a un dia

RedaccióActualitzat

Les reserves de sang estan sota mínims. De determinats grups, com l'A-, només hi ha sang per a un dia. De fet, aquest grup és un dels més rars, però és que del grup O, el grup universal que pot donar sang a tothom, del negatiu només hi ha reserves per a tres dies. Això ho veiem al web de la Generalitat www.donarsang.gencat.cat, on es pot consultar, en temps real, les reserves de sang que hi ha.

És per això que, des dels bancs de sang, es fan crides a la població perquè en doni. I, per facilitar-ho, entre aquest divendres, dia 13, i el vinent, dia 20, els grans hospitals faran una marató de donants de sang.

A més dels recintes hospitalaris, tant divendres 13 com dissabte 14 es podrà donar sang a l'Ajuntament de Barcelona i al Palau de la Generalitat que, per primera vegada, obriran les portes per aquest motiu. El dia 13 també es podrà fer aquest gest solidari als ajuntaments de Tarragona, Lleida i Girona.

Qui ho vulgui, pot reservar hora per fer la donació al web maratodonants.cat. En total, s'espera aconseguir 8.000 donacions que permetin remuntar les reserves de sang després del període de Nadal.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut