Barcelona

Crespo es mostra "orgullós" del projecte municipal que va originar el "cas Clotilde"

El judici ha quedat avui vist per a sentència, amb la fiscalia demanant per a Crespo dos anys i mig de presó, 17 d'inhabilitació i més de 830.000 euros de multa

Actualitzat

L'exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo ha dit que se sent "orgullós que tot allò que estava al POUM finalment es va realitzar, està escripturat i és un patrimoni" per al municipi. Ha estat la seva resposta quan li han preguntat si es tiraria enrere en el projecte de l'antiga plaça de toros de Lloret, origen del "cas Clotilde" pel qual està acusat de prevaricació i suborn.

En l'última sessió del judici pel "cas Clotilde" al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Crespo no ha fet ús del seu dret a l'últim torn de paraula, però a la sortida del judici s'ha alegrat que els projectes que va tirar endavant siguin ara "un patrimoni" per a Lloret. L'empresari rus Andrei Petrov, que sí que ha parlat en la vista, també s'ha mostrat "orgullós" del projecte que va tirar endavant i s'ha remès al que ja va dir en una carta manuscrita que va fer quan era en presó preventiva.

La fiscalia, que manté la mateixa versió dels fets, ha considerat que amb la discutida tramitació del projecte de la plaça de toros. En canvi, l'advocat de Crespo ja dit que la investigació era un "muntatge" i semblava un "acudit" perquè creu que no hi havia res il·legal en la tramitació urbanística i els suposats suborns eren un patrocini públic a dos clubs esportius, un rellotge que té el pare del suposat subornador i un viatge a Moscou d'un dia i mig en ple mes de febrer.

El judici ha quedat aquest dilluns vist per sentència, amb la fiscalia demanant per a Crespo dos anys i mig de presó, 17 d'inhabilitació i més de 830.000 euros de multa. Per a Petrov, la pena sol·licitada ha passat de dos anys de presó a un, a més de 831.600 euros de multa i set anys d'inhabilitació.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut