El sindicat denuncia que les reformes laborals són "incompatibles" amb la llei de prevenció de riscos laborals
El sindicat denuncia que les reformes laborals són "incompatibles" amb la llei de prevenció de riscos laborals
Barcelona

Creix un 14% el nombre d'accidents laborals mortals el 2014

Són dades d'un informe de Comissions Obreres que assegura que les reformes laborals són "incompatibles" amb la llei de prevenció de riscos laborals

RedaccióActualitzat

CCOO de Catalunya ha denunciat que les reformes laborals són "incompatibles" amb la llei de prevenció de riscos laborals i que les retallades atempten "contra la democràcia i la salut a la feina".

Segons un informe del sindicat, al 2014 va créixer el nombre d'accidents laborals i es va trencar així la tendència a la baixa iniciada el 2006. El document també destaca que l'any passat hi va haver un increment del 14% dels accidents laborals mortals.

La sinistralitat amb baixa mèdica es va incrementar més d'un 6% en un any, sobretot entre els treballadors amb contractes temporals. Entre els treballadors fixos, l'accidentalitat va pujar un 2%.

Comissions ha llançat aquest missatge la vigília de la celebració del Dia Internacional de la Salut i la Seguretat a la Feina, que coincideix aquest any amb el vintè aniversari de l'entrada en vigor de la llei de prevenció de riscos laborals. Afirma que les malalties laborals són "l'assignatura pendent" de la salut laboral i reclama canvis en el sistema de notificació i registre.

 

Anar al contingut