Madrid

Creix l'assistència de públic als cinemes espanyols

En els primers sis mesos del 2009, els cinemes espanyols han rebut 48,8 milions d'espectadors i han recaptat 296 milions d'euros, un increment significatiu respecte al mateix període del 2008. Entre les deu cintes més vistes hi ha nou produccions de Hollywood i només una d'espanyola, "Fuga de cerebros". Després de l'èxit de la Festa del Cinema, la FECE veu el futur amb optimisme i es compromet a lluitar contra la pirateria.

Actualitzat
L'assistència als cinemes de l'estat espanyol durant el primer semestre d'enguany ha augmentat un 7,9% respecte al mateix període del 2008. Entre l'1 de gener i el 30 de juny de 2009, 48,8 milions d'espectadors van acudir a les sales de cinema.

Segons ha informat la Federació de Cinemes d'Espanya (FECE), la recaptació de les sales durant els sis primers mesos de l'any ha assolit els 296 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 13% (35 milions d'euros) respecte a les dades de l'any anterior.

Tot plegat suposa la segona millor dels últims cinc anys, només superada l'any 2006, en què es va arribar als 300 milions d'ingressos. La FECE destaca com a factors clau d'aquests bons resultats l'èxit del cinema en 3D, l'elevat nombre de superproduccions estrenades i la bona acollida de les pel·lícules espanyoles.

Domini de la factoria americana

En el top ten figuren nou pel·lícules estrangeres (totes produccions de Hollywood) i només una espanyola, "Fuga de cerebros". A data d'avui, "Àngels i dimonis" és la cinta més taquillera del 2009. El film dirigit per Ron Howard i protagonitzat per Tom Hanks ha estat vist per 2,4 milions d'espectadors i ha recaptat 15 milions d'euros.

A continuació, vénen "Gran Torino", l'últim treball en la direcció de Clint Eastwood (2,07 milions d'espectadors i 12,74 milions d'euros de recaptació); "El curiós cas de Benjamin Button", dirigida per David Fincher i protagonitzada per Brad Pitt i Cate Blanchett (2,01 milions d'espectadors i 12,22 milions d'euros); "Slumdog Millionaire", de Danny Boyle i gran triomfadora als Oscars (1,69 milions d'espectadors i 10,48 milions d'euros), i "Siete almas", encapçalada per l'estrella Will Smith (1,63 milions d'espectadors i 9,8 milions d'euros). Completen la llista "X-Men. Los orígenes", "Fuga de cerebros", "Terminator Salvation", "Hannah Montana" i "Valkiria".


"Fuga de cerebros", gran èxit estatal

El film dirigit per Fernando González Medina lidera la llista de pel·lícules espanyoles més vistes i ocupa el setè lloc del rànquing general, ja que ha estat vist per 1,1 milions d'espectadors i ha recaptat 6,7 milions d'euros. És l'única cinta nacional que supera la barrera del milió d'espectadors. La resta de films estatals més vistos són "Mentiras y gordas" "Los abrazos rotos", de Pedro Almodóvar, "Al final del camino", i "Che. Guerrilla".

La FECE defensa "una nou format de cinema en què els actors televisius amb més èxit (Hugo Silva, Ana de Armas, Mario Casas o Amaia Salamanca) fan el salt a la gran pantalla" i pronostica "més alegries a la taquilla nacional pe r la resta de l'any", gràcies a films com "Pagafantas" o "Spanish Movie".

Finalment, la FECE és optimista davant les pròximes estrenes de superproduccions ("Harry Potter", "Ice Age 3" i "Agora"), garanteix la regulació de la pirateria i confia que la revolució 3D i iniciatives populars com la Festa del Cinema contribueixin a portar més espectadors a les sales de cinema.
Anar al contingut