Barcelona

Creix la tensió entre el col·lectiu de manters i l'Ajuntament de Barcelona per les detencions d'aquesta setmana

Unes 150 persones es concentren davant de la presó Model per protestar per les detencions

RedaccióActualitzat

El conflicte entre els manters i l'Ajuntament de Barcelona s'agreuja després de la detenció aquest dijous de set venedors ambulants. El jutge ha decretat presó provisional per quatre dels detinguts, entre ells hi ha un dels portaveus dels manters de Barcelona, Lamine Farr.

Aquesta tarda, hi ha convocada unes 150 persones s'han concentrat davant la presó Model de Barcelona per protestar per la situació dels manters.

També per protestar per les detencions, la Rambla de Barcelona es va convertir ahir dissabte a la tarda en una estesa gairebé ininterrompuda de "top manta". El motiu era la celebració d'un "mercat rebel" convocat pel sindicat de manters i el col·lectiu TrasLaManta, que els dóna suport, per defensar els seus drets i denunciar la repressió policial que asseguren que pateixen.

La concentració, que també era en solidaritat amb un manter tancat des de diumenge al CIE de la Zona Franca, ha coincidit amb la notícia de l'ordre de presó preventiva per als quatre venedors ambulants detinguts dijous en una operació policial a l'Eixample. Segons la policia catalana, els detinguts, d'origen senegalès, tenen "nombrosos antecedents" d'agressions a agents de l'autoritat. El jutge els acusa de delictes contra la propietat intel·lectual i de pertinença a una organització criminal.

En l'operatiu policial de dijous, els Mossos d'Esquadra van desmantellar un dels principals punts de distribució de material per al 'top manta' a Barcelona.

El dispositiu va començar cap a les sis del matí, quan els agents van registrar per ordre judicial un pis al carrer Calàbria de Barcelona. Aquest pis s'havia convertit en un dels principals magatzems de distribució del "top manta". Es va decomissar material que els detinguts utilitzaven per vendre en zones turístiques de la ciutat.

Segons els investigadors, aquest grup no només venia productes de forma no autoritzada, sinó que també en realitzava directament la falsificació. Compraven els productes sense cap tipus de distintiu i després els estampaven la marca amb tècniques més o menys avançades. Els Mossos van localitzar al voltant d'un miler de distintius de marques internacionals preparades per ser enganxades en bosses de mà i maletes, així com anagrames de prestigioses marques per estampar-se en sabates esportives.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut